The Defenders: Velký souhrn všeho, co už o nich víme

The Defenders: Velký souhrn všeho, co už o nich víme | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Seriál sdružující čtyři dosavadní marvelovské projekty se nám pomalu představuje.

Iron Fist, poslední dílek skládačky k uskutečnění velkého týmového seriálu na Netflixu, je oficiálně za námi. Přestože se netěší vyloženě kladnému přijetí, příval dalších televizních projektů na základě marvelovských komiksů nijak nezpomaluje. Na třetí sérii Daredevila se pracuje, na dvojce Jessicy Jones a Luka Cage též, samostatný Punisher už se také natáčí. Nejblíž ze všech mají však k premiéře právě The Defenders, týmový seriál, který Netflix jako určité vyvrcholení jedné etapy plánuje už od samotného začátku v roce 2015.  

V The Defenders uvidíme pohromadě čtyři hlavní hrdiny dosavadních seriálů, Daredevila (Charlie Cox), Jessicu Jones (Krysten Ritter), Luka Cage (Mike Coulter) a Iron Fista (Finn Jones), kteří se každý zvlášť až doteď snažili ochraňovat ulice New Yorku a lidi, kteří je obývají. Jak nám odhalil první teaser, společně se budou muset postavit zločinné organizaci The Hand (Ruka), která je rozlezlá po celém New Yorku.  

Ústřední čtveřice na to ovšem nebude sama. Všichni si ze svých vlastních seriálů přivedou posily. Z Daredevila se vrací mentor Stick (Scott Glenn), který má s Rukou už jisté zkušenosti, a nebudou chybět ani Foggy Nelson (Elden Henson) a Karen Page (Deborah Ann Woll). Oficiálně bylo oznámeno, že se vrátí i Elektra (Elodie Yung), která na konci druhé řady Daredevila zemřela, můžeme tedy usoudit, že ji Ruka přivede zpět k životu, jak bylo v posledním díle naznačeno. Jessica si s sebou přivede svého parťáka Malcolma (Eka Darville) a nejlepší kamarádku Trish (Rachael Taylor). Z Luka Cage si svoji roli zopakuje pouze Simone Missick jako policistka Misty Knight. Vrátí se také Colleen Wing (Jessica Henwick) z Iron Fista.  

Počítat můžeme i s návratem právničky Jeri Hogarth v podání Carrie Anne-Moss a chybět nebude ani Rosario Dawson jako Claire, která je jedinou postavou, která se objevila ve všech čtyřech seriálech a s největší pravděpodobností bude tedy velmi důležitá při tvorbě samotného týmu. Přestože zatím nemáme žádné potvrzení, očekávat bychom mohli i návrat Wai Ching Ho v roli Madame Gao. Zatím není jasné, jestli je nějaká šance, že by se mohl ukázat i Jon Bernthal, aby si zopakoval svoji roli Punishera. Už nějakou chvíli se natáčí jeho samostatný seriál, takže ani není jasné, jestli měl vůbec čas se na plac The Defenders dostavit. O kom ale určitě víme, že se v seriálu neobjeví, je Vincent D´Onofrio, který ztvárnil v obou sériích Daredevila postavu Kingpina. On sám svoji účast vyvrátil na Twitteru. 

Hlavní záporačku celé série si střihne Sigourney Weaver (Vetřelec, Avatar). O postavě není známo téměř nic, pouze víme, že se jmenuje Alexandra. Showrunner Marco Ramirez o ní řekl: "Bylo nám jasné, že bude zapotřebí něčeho velkého, aby to vyhnalo všechny hrdiny z jejich vlastních světů a donutilo je to spolupracovat, ale zároveň něčeho dost malého, aby si seriál zachoval dojem, že se odehrává v našem světě." Samotná herečka se pak ke své postavě vyjádřila takto: "Seriál je skvěle obsazený a natáčí se přímo v New Yorku, což pro mě hodně znamená. Čtyři hrdinové budou stát proti téhle opravdu skvělé ženě, kterou hraju. Celé to pro mě bylo super a svoji postavu miluju. Miluju i předešlé seriály, o kterých jsem až doteď nic nevěděla. Všechny nádherně reprezentují New York. Hlavní postavy pro mě nejsou superhrdinové, jsou to lidé se zvláštním nadáním. Seriál má díky tomu úplně jiné měřítko, a to si na něm užívám. Všem těm [filmům a seriálům] o ničení světa jsem nikdy příliš nerozuměla." 

Čtyři hlavní herci se také rozpovídali o tom, jaké jsou jejich role v týmu. Charlie Cox, představitel Daredevila, řekl, že Matt Murdock už to nezvládá. Až doteď bojoval po nocích bez pomoci a na vlastní pěst. V druhé sérii si ovšem uvědomil, že mu to celé přerostlo přes hlavu a musel se spojit s Elektrou a Punisherem, aby byl schopen Ruku vůbec (částečně) porazit. Elektra ale v této bitvě zemřela a Matta to zanechalo zlomeného. Teď už ví, že potřebuje pomoc. Proto byla pro něj druhá série tak důležitá. Jessica Jones by podle své představitelky Krysten Ritter měla být pravým opakem. Nikdy se ve světě necítila dobře, je to samotářka a do žádných společenských kruhů se nikdy zapojovat nechtěla. Připojit se k týmu pro ni má být těžké. Mike Colter jako Luke Cage má v týmu sloužit něco jako hlas rozumu. Nechce se hádat a tým bude udržovat pohromadě. Finn Jones, neboli Iron Fist, bude celý tým pohánět dopředu. Ze všech členů nejlépe ví, jak je Ruka nebezpečná a co v New Yorku vlastně chystá. 

První série se bude sestávat pouze z osmi epizod. Pro marvelovské seriály na Netflixu je to poprvé, co nějaká série nebude mít tradičních 13 dílů. Jako showrunneři byli zvoleni Douglas Petrie a Marco Ramirez, kteří už spolu pracovali na druhé sérii Daredevila. První dva díly zrežíruje S.J. Clarkson, jehož práci jsme mohli vidět už na Jessice Jones. Datum premiéry ještě nebylo oficiálně oznámeno, seriál by ale měl být vypuštěn někdy v létě tohoto roku. V galerii na najdete oficiální fotky týmu pohromadě a první pohled na Sigourney Weaver v roli.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Carnage | 26.03.2017 08:04
Tohle bude luxus, co se týče Iron Fista tak pro mě byl rozhodně lepší jak Cage ale stejně jako u Cage mi přišlo, že to v posledních 3-4 dílech ztrácelo tempo a bylo to roztahaný (Cage byl v tomhle ohledu horší). Danny byl strašná naivka a věřil kde komu a to by se ještě dalo pochopit když byl 15 let pryč, ale to jak ho sžíral hněv už mi tak ok nepřišlo, celou dobu tvrdil jak v Kun Lunu cvičil atd. tak bych řekl že zrovna hněv zvládne, ale je mi jasný že pak by byl moc plochej charakter. Je škoda, že kostým se nekonal a přitom na videu měl předchozí Iron Fist něco podobnýho a hlavně uměl používat obě ruce (snad se toho dočkáme už v Defenders) další věc, je že Finn prozradil že kostým nebude ani ve druhý sérii...ale později. Nechápu ten počáteční hejt od recenzentů, podle mě to bylo na stejný úrovni jako zbytek členů Defenders kromě první sérky Daredevila ta je rozhodně nejlepší. 8 dílů je hodně dobrej nápad, protože jak jsem psal většinou se dostavilo pomalejší tempo a hluchý místa a zbytečně to bylo dlouhý, ale to bylo u jednotlivců tak snad se do osmi dílů vecpou všichni čtyři. Btw. chápu že nebyli peníze na CGI pro draka, ale ten efekt hýbajících očí ve tmě si mohli odpustit protože to vypadalo strašně, kdyby jen byli vidět bez pohybu tak ok ale ten pohyb byl hroznej.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu