Into the Badlans: Akční seriál se obejde bez střelných zbraní

Into the Badlans: Akční seriál se obejde bez střelných zbraní | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Začala druhá řada. Showrunner se rozpovídal o tom, jestli někdy ve světě plném Kung Fu a ručních zbraní uvidíme pistole.

Seriál Into the Badlands odstartoval 19. 3. svoji druhou sérii. Odehrává se v post-apokalyptickém světě zničeném dávnou válkou, kterému vládnou Baroni. Přestože některé technologie, jako auta a motorky, apokalypsu přežily, po střelných zbraních jako by se země slehla a přeživší lidé jsou odkázáni na ruční zbraně jako meče, sekery, hole (maximálně tak ještě starodávné střelné zbraně, jako jsou kuše) a hlavně na své znalosti bojových umění.

Na absenci pistolí v seriálu byl nedávno dotázán serverem The Wrap showrunner Alfred Gough (Smallville, Mumie), a to přímo na place v Dublinu. Tohle jim pověděl: "Seriál by to ukončilo. Myslím, že jsme je [pistole] tam nedali záměrně, je proto i důvod v seriálu, ale tím se v druhé sérii zabývat nebudeme.“  Jeho důvody jsou zcela pochopitelné, seriál si velmi zakládá na perfektních akčních scénách založených na bojových uměních. Přítomnost něčeho jako pistole by takovéto scény prakticky zbavilo významu. Gough dále dodal: "Vím, že to lidi hodně zajímá. Párkrát jsme o střelných zbraních i diskutovali. V první sérii byl ale příběh, u kterého jsme pistolím hned řekli ne. V té druhé jsme uvažovali, jestli by postavy nemohli najít třeba jen jednu, ale když už jednu máte, znamená to, že někde musí existovat i další. A tím už se zase dostanete k otázce: "Co se stalo se všemi střelnými zbraněmi?“. Té jsme se zatím chtěli vyhnout a odpověď na ni v druhé sérii nenajdete.“

Jeho prohlášení ovšem nemáme brát jako potvrzení, že tématem střelných zbraní se seriál nebude zabývat nikdy. Jejich absence je závažnou a důležitou součástí fiktivní historie seriálu a podle Gougha je možné, že tento aspekt bude prozkoumán v případných budoucích sériích. Tím ovšem nechce nic slibovat. Novinářům řekl, že pro další série má jen základní stavební kameny a zbytek neustále upravuje za pochodu, jelikož s natočením každého dalšího dílu ho napadají nové možnosti, kam by se seriál mohl nadále vydat. Chtěli byste střelné zbraně někdy v seriálu vidět, nebo byste byli radši, kdyby postavy nadále používali spíše své pěsti? Napište nám do komentářů.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu