Legion: Jak se povedl seriálový výlet do světa X-Menů

Legion: Jak se povedl seriálový výlet do světa X-Menů | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Tohle v kinech neuvidíte, aneb televize dává tvůrcům větší volnost a výsledky jsou vidět.

Produkce X-Menů čím dál tím míň řeší kontinuitu a snaží se zaměřit především na to, aby stály za to jednotlivé filmy a teď už i seriály. A vyplácí se to. Spoustu fandů nadchnul Deadpool, na předchozí filmy nebral velké ohledy ani Logan a seriál Legion už má s filmovým světem opravdu společných opravdu jen pár odkazů na předlohu. Pokud sérii pustíte nezasvěcenému a neřeknete mu, že je předlohou x-menovský komiks, nepozná to.

Showrunner Noah Hawley si mohl vzít několik elementů z postavy mutanta Davida Hallera (Dan Stevens) a vystavit kolem něj seriál, který je komiksový jen v tom ohledu, že je plný mnoha fantastických elementů a hrdinové svádějí boj se zlem. Jinak jde o charakterní psychologické drama, které vypráví příběh o muži, který hodně dlouho žil v domění, že je duševně nemocný. Byl nečinný, neužitečný. Teď jej jeho okolí zkouší přesvědčit o tom, že všechny jeho bláznivé představy jsou možná skutečnější, než by se mohlo zdát, a tak se David chápe příležitosti a rozhodne se poznat sebe sama, získat nad sebou kontrolu, a pak i snad být nějakým způsobem prospěšný.

Cesta k tomuhle cíli je spletitá a vypravěčsky zajímavá. A to jak v tom ohledu, jak jsou dávkované jednotlivé informace, ale také po stránce audiovizuální. Hawley se rozhodl záměrně podat seriál tak, abychom byli dezorientovaní stejně jako David. A to s sebou nese nejen různě zpřeházený sestřih událostí, ale také neustálou nejistotu, co je realita, co sen, co Davidův zkreslený (nemocný) pohled na věc. To všechno nám neprozrazují jenom dialogy, ale především vizuálně kreativní záběry, které i bez mnohamilionových triků dovedou být vizuálně naprosto opulentní, díky chytré práci s barvami, světlem a designem scény. Legion je prostě radost sledovat, a pokud jste se do něj ještě nepustili, určitě mu dejte šanci. Víc superlativů v přiloženém videu:  

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu