Sedmilhářky: Výborně obsazené detektivní drama trefilo do černého

Sedmilhářky: Výborně obsazené detektivní drama trefilo do černého | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nicole Kidman, Reese Witherspoon a Shailene Woodley. Skrývá se mezi nimi svědek vraždy? Oběť? Nebo dokonce pachatel?

Obvykle se do diskuse napříč diváckým spektrem dostávají především různé sci-fi a fantasy seriály, které mají už ve své DNA zakódované rozkrývání záhad a velká sociální témata. Teď se podobný kousek povedl sedmidílné minisérii Sedmilhářky (Big Little Lies), která je primárně charakterním dramatem

Sedmilhářky rozhodně těží z toho, že v sobě nesou detektivní zápletku. V malém pobřežním městečku byl někdo zabitý a vy do poslední epizody nevíte ani kdo je pachatel, ani kdo je oběť. Hlavní náplní seriálu je pak poznávání komplikovaného života trojice (potažmo pětice) hlavních hrdinek, které by vydalo na vynikající seriál samo o sobě. Řeší se klasické problémy, od potíží s pubertálními potomky, přes nevěru, až po domácí násilí. Všechny postavy jsou výborně napsané a Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern a Zoë Kravitz je hrají s ohromným gustem. To samé jde říct o jejich mužských partnerech, i když v tomhle seriálu hrají muži druhé housle. Vážná témata jsou podána jak s potřebnou palčivostí, tak s určitou dávkou sympatické přidrzlosti, kdy hrdinky určitě nejsou nějaké studené románové paničky, ale plnokrevné ženy, s řadou pozitivních i negativních vlastností.

Díky přidané detektivní zápletce pak celou dobu můžete navíc přemýšlet o tom, jak (a jestli) jednotlivé drobné stíny každodenního života nějakým způsobem předjímají blížící se tragédii, nebo jsou jen součástí každodenních peripetií. Seriál je rozhodně točený tak, aby dokázal pořádně napnout. Režisér Jean-Marc Vallée perfektně buduje atmosféru, ale také nabízí vizuálně lahůdkovou podívanou, která se může pyšnit skutečně efektivním a efektním střihem, kdy dramatické situace šikovně prokládají zlé sny, vize a flashbacky, popřípadě alespoň záběry na příboj a rozeklaná skaliska. Ne všechny situace jsou podány chronologicky a ne všechny situace je třeba říct doslovně. Je radost koukat na seriál, který se nebojí scénu utnout dřív než byste čekali a nechat vás důsledky pochopit z dalších událostí. Televize nás přece nemusí pořád vodit za ručičku.

Někoho by mohlo štvát, že se koukáme na problémy lidí, kteří ty problémy mohou řešit v domech na pláži a elektromobilem na příjezdové cestě, ale kdyby vás to odrazovalo, zkuste se přes to přenést, jednotlivé situace jsou opravdu daleko univerzálnější.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Anyq | 06.04.2017 11:34
Všechny Vaše tři možsnosti jsou dost vedle.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu