Agents of S.H.I.E.L.D.: Jak to vypadá s 5. sérií

Agents of S.H.I.E.L.D.: Jak to vypadá s 5. sérií | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Jak to vidí tvůrci a co hraje ve prospěch a v neprospěch seriálu.

Jedním z klíčových momentů v Avengers bylo zrádné probodnutí agenta Coulsona Lokiho žezlem. Tento zvrat nebyl využit jen pro sjednocení všech hrdinů na konci filmu, ale také byl součástí vzniku vůbec prvního seriálu uvnitř MCU. Coulson zde byl jako zázrakem oživen a jedna z nejoblíbenějších vedlejších postav odběhla do televize k seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. Vysílání začalo roku 2013 na stanici ABC a momentálně se po kratší pouze znovu rozběhla čtvrtá řada.

V této sérii se děj rozdělil na tři samostatné části, každá s odlišným zaměřením. První představila nového Ghost Ridera (Gabriel Luna), druhá se soustředila na robotické dvojník (tzv. LMB) a děj se rozjížděl dál, až do současnosti, kdy musí Daisy a Simmons zachránit zbytek svého týmu ve virtuální realitě ala Matrix, kde nic není na svém místě. Zbývá už jenom šest epizod, a tak již tvůrci přemýšlejí o plánech do budoucna.

Seriál právě čeká na vyjádření stanice, zda dostane či nedostane povolení pokračovat dál v páté sérii. Ale jak se ukázalo, něco takového tvůrce vůbec nezastavilo v plánování dalších příběhů. Scenáristé Maurissa Tancharoen a Jed Wheadon si nebrali servítky a vymýšlejí, jak posunout děj zase o něco dál. Zatímco se zaměřují na ukončení čtvrté série způsobem, který uzavírá její příběh, ohlásili, že mají ještě spousty příběhů, co chtějí divákům vyprávět.

Divácká a kritická hodnocení nebyla vždy plně laskavá a pozitivní, ale seriál si za ta léta dokázal vybudovat dostatečně pevnou fandovskou základnu. Pravda, z té už zůstalo opravdu jen nejvěrnější jádro – zvlášť po přesunu na desátou hodinu už se sledovanost v poslední době drží jen lehce nad dvěma miliony diváků. I když při započtení sledujících, kteří si seriál nahrávají, je situace o něco lepší. Co by mohlo málo sledovaný seriál zachránit? Právě připravovaní Inhumans by měli dostat ze začátku osm epizod, což je ekvivalent k délce jedné kapitoly Agents of S.H.I.E.L.D. Co se zbytkem roku? ABC by mohla posunout debut páté série Agents of S.H.I.E.L.D. na zimu a zkrátit délku trvání na čtrnáct epizod nebo méně. To by mohlo pomoci vyprávět jeden delší příběh nebo dva kratší, seriál by se vyhnul věčným pauzám a také by dostal prostor být opravdu kompaktní, bez zbytečných vyplňovacích epizod. Na druhou, stranu pořád ještě není vyloučené, že ABC schválý nějaký úplně nový seriál, kandidáti tu jsou.

To znamená, že budoucnost Agents of S.H.I.E.L.D. je pořád ještě nerozhodnutá, ale oficiální vyjádření o páté sérii by mělo dorazit už v příštích měsících. A v případě, že by se série skutečně nevrátila, bude zajímavé sledovat, jestli se jí podaří přijít s nějakým uspokojivým závěrem.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

?? | 07.04.2017 08:00
Agents of Hydra bol dobry tah :) ak by pokracovali v piatej serii a Inhumans by sa odohravoalo v tom istom case, mohli by mat crosovery, ak nie tak by mohli na seba vzajomne odkazovat. Hydra je pre agentov dostojny protivnik, snad im to na dalsiu seriu vydrzi, ak nie ocakavam poriadne finale :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu