Legion: Co všechno bychom mohli vidět v druhé sérii

Legion: Co všechno bychom mohli vidět v druhé sérii | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Co můžeme očekávat od pokračování seriálu Legion a jaká překvapení by si pro nás mohl showrunner Noah Hawley připravit?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Článek obsahuje spoilery pro celou první sérii seriálu Legion.

První série Legion byla pro mnohé diváky velice příjemným a nečekaným překvapením. Něco takového, jako seriál kombinující hororové a psychologické prvky s klasickým superhrdinským žánrem, tu ještě nebylo a kritici po celém světě (včetně nás na FS.cz) si nemůžou Legion dostatečně vynachválit. Jak už pár týdnů víme, seriál brzy čeká přírůstek v podobě druhé série. Přestože během osmi epizod se mnoho záhad, dočkalo konečné odpovědi a vyřešení, seriál skončil masivním otevřeným koncem a několik vrátek si stejně nechal otevřených a několik otázek stále nezodpovězených.

Davidův otec

Nejspíš největším tajemstvím, které seriál nechal bez kloudné odpovědi, je identita Davidova otce. Pro lidi sledující pouze seriál je tato osoba stále zahalená tajemstvím, v tom se ovšem liší fanoušci původní předlohy, tedy komiksů X-Men. Pro ně bylo přes celou první sérii chytře rozmístěno několik nápověd a indicií, podle nichž si mohli totožnost tohoto záhadného muže rozluštit. Seriál jako takový se předlohy příliš nedrží a bere si z ní pouze holou kostru, na níž si staví svůj vlastní příběh, otce Davida se ale nespíš rozhodl Noah Hawley, showrunner a scénárista seriálu, zachovat. Davidovým pravým otcem totiž není nikdo jiný, než známá filmová i komiksová postava, Charles Xavier, neboli Profesor X, vůdce X-Menů.

První odkaz na něj jsme mohli vidět v páté epizodě, kdy Davidovi jeho sestra prozradí, že byl do její rodiny adoptovaný. Další na řadě byla konverzace mezi Davidem a hlavním záporákem celé série jménem Shadow King, který se zrovna maskoval za Davidovu kamarádku Lenny. Při jejich rozhovoru Shadow King zmíní, že Davida posedl, aby se pomstil jeho otci. Ten se Davida ovšem pokusil ukrýt tím, že ho od sebe odloučil. Samotný Shadow King je v komiksech jedním z úhlavních nepřátel Charlese Xaviera a v jedné verzi je i důvodem, proč vůbec stvořil X-Meny.

Dosud největší odkazy na Profesora X jsme ovšem dostali až v sedmém dílu, kde můžeme na několik sekund vidět ve vzpomínkách Davidovy sestry Profesorovo slavné kolečkové křeslo. Podle tvaru a velkého X na kolech jde jasně poznat, že jde o stejné křeslo, které používá filmový Charles Xavier (křesla můžete sami porovnat v galerii). A aby toho nebylo málo, když si David poté představuje svého otce při bitvě se Shadow Kingem (obrázek na titulce), postava se zjeví jako holohlavý muž v obleku a s kravatou, tedy v oblečení, které jak filmový, tak komiksový Profesor X často nosí.

Postava slavného telepata se ale nikdy v seriálu osobně neukáže a v posledním díle už o něj nikdo slovem nezavadí. David bude chtít svého opravdového otce jistě poznat a sám Noah Hawley se v nedávném rozhovoru se serverem CBR o Profesoru X rozpovídal: ,,Myslím si, že je to něco, čím bychom se v příští sérii mohli zabývat. Bohužel to ale nezáleží jen na nás, jelikož Profesor X je i filmová postava a my nevíme, jestli by si ho studio nechtělo šetřit pouze pro filmy. Pokud bychom se rozhodli ho použít a chtěli mít v seriálu Patricka Stewarta nebo Jamese McAvoye, kteří postavu představovali v X-Men filmech, bylo by nutné to vyřešit nejen se studiem, ale i se samotnými herci. Takže prozatím nevím, příliš toho připraveného nemáme, ale měl bych nad tím začít přemýšlet co nejdřív.“

Jestli se postava opravdu někdy v druhé sérii objeví  tedy zatím není vůbec jisté, pokud by na ni ale nakonec přece jen došlo, nedivil bych se, kdyby musel být obsazen úplně nový herec. Patrick Stewart totiž po Loganovi spolu s Hugh Jackmanem neustále prohlašuje, že postavu hrál naposled a neplánuje s k ní vracet. Nedávno se ovšem setkal Stewart s Danem Stevansem (David Haller) v talkshow, kde samozřejmě došlo i na téma Profesora X v Legion a Patrick Stewart se zdál být velmi otevřený případnému návratu. Jeho prohlášení bych ale nedával přílišnou váhu, bylo na něm vidět, že spíše jen žertuje. Video z talkshow najdete na konci článku. U Jamese McAvoye je návrat k roli ještě méně pravděpodobný, momentálně má za sebou velký úspěch s filmem Split, za který sklízí velkou chválu a jeho filmová kariéra je zrovna na vrcholu, takže se nejspíš nebude chtít zabývat projekty, jako jsou televizní seriály. Pokud by role opravdu musela být přeobsazena, napište do komentářů, koho byste rádi viděli v roli Profesora X.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu