Young Sheldon: Spin-off Teorie velkého třesku má první trailer

Young Sheldon: Spin-off Teorie velkého třesku má první trailer | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Ubohá záchrana stále oblíbené televizní značky nebo něco nového pod sluncem?

Přiznám se vám, že zbožňuji Teorii velkého třesku. První čtyři série považuji za obsolutní vrchol komedie, který můžu vidět znova a znova. A i když ostatní řady už nedosahují takových kvalit, stojím si za tím, že se stále jedná o nadprůměrnou podívanou. A proto díky oblíbenosti sitcomu a stále dost vysoké sledovanosti přišlo to, co přišlo. Když se na televizních obrazovkách objevují seriály, které už běží nějaký čas a stále mají věrnou a obrovskou základnu fanoušků, stane se, že seriál dostane nějaké rozšíření. Spin-off či prequel. Prostě cokoliv, aby se z potenciální oblíbené značky vyždímalo co nejvíce a někdo si pořádně namastil kapsy. Potkalo to například Hru o Trůny. Seriál bude příštím rokem končit a tak tvůrci před nedávnem oznámili celkem pět nových spin-offů. No...a potkalo to i Teorii velkého třesku (TBBT).

Postava Sheldona Coopera je u fanoušků asi nejoblíbenější a tak už se asi od začátku tak nějak vědělo, koho by se mělo nové rozšíření sitcomu týkat. A tak nakonec vznikla první řada seriálu o malém vědátorském kutilovi z Texasu, Sheldonovi. A už od první chvíle, kdy tento projekt byl oznámen, jsem byl velice skeptický. Nevěřil jsem, že by se menší podoba Sheldona, dokázala aspoň trochu  přiblížit skvělému výkonu Jima Parsonse (ten v tomhle případě pouze propůjčuje hlas jako vypravěč). A nevěřil jsem, že by seriál mohl být tak oblíbený jako jeho předchůdce, ze kterého vychází. Navíc osobně moc spin-offům nefandím. Ale pohleďtě sami, ono to nakonec tak špatně nevypadá.

Možná si za tohle v budoucnu sám sobě nafackuju, ale seriál ( s velivce originálním názvem ) Young Sheldon, mě pomalu začíná zajímat a i mé obavy se zmírnily. Hned na začátku uvedu, že herecký výkon Iaina Armitage (malý Sheldon) je překvapivě uvěřitelný. Humor tu funguje a celý trailer působí odlehčeně. Zároveň má velký potenciál na nějaké originální epizodky a spousty nápadů, které třeba v TBBT nešlo naplno využít. Viz například Shledonovy problémy ve škole, šikana, hrátky s bratrem, atd. A to vše z pohledu dítěte a ne dospělého. Co ale také stojí za poslechnutí, jsou informace o tvůrcích seriálu.

Scénář k pilotní epizodě napsali Chuck Lorre a Steven Molaro. Oba tvůrci už dlouhou dobu pracují na scénářích k TBBT, takže se nejedená o nějaké nováčky a vědí, jak s charakterem Sheldona pracovat. A na post režiséra k pilotnímu dílu byl přidělen...fanfáry prosím...Jon Favreau. Tento chlapík natočil oblíbeného Iron Mana nebo Knihu džunglí. A ze seriálu se například podílel na Kanclu (2005). Nejde tedy o žádného dalšího zelenáče a věřím, že má dost zkušeností na to, aby to vše kočíroval tím správným směrem.

Závěrem neříkám, že to bude úplně trefa do černého, ani že Young Sheldon bude stejně našlapaná podívaná jako TBBT. Ale že existuje šance na další nadprůměrný komediální sitcom, který nebude vypadat jako z 80. let, ale dokáže vnést do televize něco nového.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu