Luther: 5. řada potvrzena

Luther: 5. řada potvrzena | Fandíme seriálům
BBC
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nejdrsnější detektiv hlásí nečekaný comeback.

Britský rodák Idris Elba zažívá svůj herecký průlom na velké plátno a jen letos ho uvidíme v nákladné kingovské adaptaci Temné věže nebo po boku Kate Winslet v dobrodružném snímku Hora mezi námi. I přes svou Hollywoodskou kariéru však nezapomíná na televizní působení a krom šestidílné minisérie Guerrilla od kabelovky Showtime, ho letos uvidíme i v pokračování špičkového drsného detektivního seriálu Luther, který se řadí mezi nejlepší detektivní seriály od BBC.

Produkce 5. sezóny začne již v průběhu letošní zimy a natáčení zkraje příštího roku. Krom hlavního protagonisty, další herecké návraty zatím potvrzeny nebyly. Zatímco stanice BBC ještě nezveřejnila datum premiéry, deník The Hollywood Reporter zveřejnil počet epizod nadcházející série. Pátá řada bude mít čtyři díly, což je stejný počet jako u 2. a 3. sezóny a o dvě epizody navíc než měla zatím poslední, čtvrtá, série.

Krom Idrise Elby se vrací i tvůrce a scénárista všech epizod seriálu Neil Cross. Jeho vyjádření k pokračování Luthera je následující: „A co teď? To je otázka kterou jsme si s Idrisem často pokládali. Co se stalo s Johnem Lutherem potom, co jsme ho naposledy viděli kráčet ulicemi pošramoceného Londýna? Tohle přeci ještě nemůže být konec. Je toho stále spousta, co ještě nevíme. Tolik nevyřešených záležitostí. Protože tuhle postavu skutečně milujeme a zajímá nás, co se s Johnem stalo dál. A pokud se jedná o mě, tak se bojím všech těch monster. Neznámé tváře za oknem, ruky pod postelí, stínu na konci ulice. A kdo je zastaví, když ne John Luther? Tak jsme na konec zvedli telefon, zavolali starým známým od seriálu a zeptali se jich, jestli by taky chtěli na seriálu pokračovat a prohloubit příběh této ikonické postavy. Jak se ukázalo, byli stejně nadšení, jako my. Takže to je to, co jsme se rozhodli udělat. Zjistíme, co se stalo dál. A co teď? Luther se vrací. To teď.“

Idris Elba se k návratu vyjádřil o něco strožeji, avšak se stejným nadšením: „Neil a BBC se mnou dlouze diskutovali o další sérii a já jsem opravdu nadšený, že jsme to všechno dali dohromady. Nemůžu se dočkat, až zas obléknu svůj lutherovský kabát!“

I když ještě není přesné datum premiéry potvrzeno, předpokládaný návrat Luthera se odhaduje již na rok 2018. A co pokračování říkáte vy? Jste taky nadšení z další řady nebo vám čtyři série bohatě stačily? Dejte vědět v diskuzi.

Zdroj: Slashfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu