Legion: Co všechno jsme se dozvěděli o 2. řadě na Comic Conu

Legion: Co všechno jsme se dozvěděli o 2. řadě na Comic Conu | Fandíme seriálům
Režisér a herci zašli do podrobností o druhé řadě svého seriálu.

Legion, psychedelický komiksový projekt o mentálně nemocném mutantovi, který si odbyl premiéru začátkem roku, se vydal na svůj vůbec první Comic Con a zařídil si vlastní panel. Ten proběhl v noci ze čtvrtka na pátek, a přestože se očekávaná druhá řada, o níž se primárně diskutovalo, ještě ani nezapočala natáčení a prakticky se o ní neví ani ň, režisér a scenárista Noah Hawley vyvedl na pódium všechny členy svého obsazení (i některé nové) a společně se o všem rozpovídali. Udělali nám tím alespoň nějaký obrázek o tom, jak by druhá řada mohla vypadat.

Začneme jednou z těch nejdůležitějších novinek, a to tou, že druhá řada bude oproti té první o něco delší. K původním osmi epizodám, z nichž se ta první skládala, přibudou ještě další dvě. Druhá řada tedy bude mít dílů celkem 10. Noah Hawley je zkušený scenárista i režisér, příběh už má nejspíš pevně naplánovaný, nějakých zbytečných epizod bez děje se tedy (snad) obávat nemusíme.

Dále si povíme o jedné nové tváři, která se k Legion připojila. Jak víte z první série, hlavní záporák Shadow King na sebe dokáže v mysli svého hostitele vzít podobu jakéhokoliv člověka, například pro Davida se maskoval jako jeho kamarádka Lenny Busker. Teď se dozvídáme, další podobou, kterou si Shadow King přivlastní, bude herec Saïd Taghmaoui, jehož jsme mohli nedávno vidět ve Wonder Woman jako Sameera. Noah Hawley o něm řekl, že spolu s Aubrey Plazou (Lenny) a Jemainem Clementem (Oliver Bird) budou tvořit něco jako trio Shadow Kingových osobností. Je také dost možné, že herec bude představovat samotného zaporáka v jeho původní podobě. Na to, jak to vlastně je, si tedy budeme muset počkat.

Během panelu samozřejmě padla otázka, zda ve druhé řadě konečně uvidíme Profesora X, Davidova komiksové otce, k němuž měl seriál řadu odkazů, ale osobně se nikdy neukázal. Na to Hawley jednoduše odpověděl ,,Pracujeme na tom.“ Z toho tedy o moc moudřejší nejsme. Fanoušci ale tímto neskončili a přišla i další otázka. Jaký herec by Profesora představoval, pokud by na něj přeci jen došlo? James McAvoy, nebo Patrick Stewart? Hawley zareagoval: ,,Tak to ještě nevím. Zaleží spíš na tom, který z nich by byl ochotný do toho jít.“ Patrick Stewart už s rolí po Loganovi podle všeho nadobro skončil a James McAvoy je pouze o roky starší, než Dan Stevens, představitel Davida, takže prekérní situace je to tak jako tak. Ještě se uvidí.

Většinu velkých novinek už máme za sebou, teď tedy spíše jen shrneme drobné střípky informací, které z herců vypadly. Řada přišla samozřejmě na potitulkovou scénu první řady, kdy je David unesen jakousi neznámou vznášející se koulí. Herci naznačili, že koule Davida někam samozřejmě odnese a prý si bude muset najít cestu zpět ke svým přátelům úplně sám. Hawley také řekl, že ve druhé řadě se ponoří spíše do postav, které byly dosud na vedlejší koleji. Davida už známe skrz naskrz, jeho minulost (byť trošku chaotickou) jsme prozkoumali, a teď se chce Hawley soustředit zase na minulost ostatních. Jednou z těchto postav má být hlavně Sydney (Rachel Keller). Podle její představitelky prozkoumáme, kdo Syd vlastně opravdu je, a čeho je se svými dovednostmi doopravdy schopná. Do hloubky se půjde i ohledně jejího vztahu s Davidem. Pro Hawleyho je prý neuvěřitelně zajímavý vztah mezi dvěma lidmi, kteří se spolu nemohou nikdy fyzicky stýkat a pokud první řada byla jejich seznámení, ta druhá prozkoumá, jak to mezi nimi vlastně funguje. Ačkoliv to zní, jakoby David neměl dostat dostatek prostoru, Hawley tohle určitě vyvrací. V seriálu prý uvidíme, jak se David bude potýkat s tím, že Shadow King z jeho hlavy zmizel. Nemáme ale čekat, že bude najednou vyléčený a absolutně v pohodě, v hlavě to stále nemá úplně v pořádku. Ještě před koncem panelu si každý herec zodpověděl, co bych chtěl ve druhé řadě se svou postavou dělat. Aubrey Plaza by se ráda projela na koni, Jean Smart (Melanie) by si ráda střihla Tango se svým manželem Oliverem a Dan Stevens by prý rád ,,vypadnul z té koule“. Úplně nakonec ale Hawley překvapil jedním oznámením týkajícím se jeho filmové tvorby, o kterém si můžete přečíst tady.

Udělal vás panel Legion o něco moudřejšími? Co dalšího byste si v pokračování přáli?

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu