Konzumárium režiséra Davida Cronenberga míří do TV

Konzumárium režiséra Davida Cronenberga míří do TV | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
AMC najala tvůrčí duo na zrealizování novely od kultovního (nejen) sci-fi režiséra Davida Cronenberga.

Hlavouni ze stanice AMC se rozhodli zadaptovat pro televizi novelu Konzumárium (Consumed) od věhlasného režiséra Davida Cronenberga do podoby seriálu s hodinovými epizodami. Tvůrčím a scenáristickým duem pro produkci této nové látky se stal tvůrce spin-offu Živých mrtvých s podtitulem Počátek konce David Erickson spolu s výkonnou producentkou seriálu Lucifer, Sheri Elwood.

Novela kultovního režiséra D. Cronenberga (Mapy ke hvězdám, Východní přísliby, Nahý oběd) Konzumárium je popisována jako čtenářem manipulativní psychologický thriller. V USA román vyšel roku 2014, u nás v kompletním českém překladu o rok později. Oficiální česká synopse tohoto 280 stránkového díla zní: „Manželé Hana a Nathan Mathovi, oba investigativní novináři, se při své hektické práci vídají hlavně na letištích a komunikují spolu především mobilem a přes internet. Oba dělají obskurní případy a oba se snadno zaplétají do sexuálních a životu nebezpečných dobrodružství s lidmi, o nichž píší. Hana chce získat interview od věhlasného francouzského filozofa, který je podezřelý z vraždy své neméně věhlasné manželky, již měl po smrti rozřezat a zčásti zkonzumovat.“

Erickson a Elwood budou projekt produkovat spolu s režisérem Davidem Cronenbergem, který by mohl seriál i zrežírovat. Dlouholetý Cronenbergův spolupracovník Robert Lantos, který s ním produkoval na příklad snímek Východní přísliby, se bude taktéž produkčně podílet na této seriálové látce.

Kdy seriál na kabelovce AMC uvidíme, není jisté. Zatím se seriál nachází v bodu preprodukce a psaní adaptovaného scénáře. Casting do hlavních rolí taktéž ještě neproběhl. O dalších novinkách Vás budeme průběžně informovovat. Zde si prozatím můžete pustit Cronebrgem zrežírovaný “trailer“ k jeho novele Konzumárium.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu