Xena: Princezna bojovnice se na televizní obrazovky nevrátí

Xena: Princezna bojovnice se na televizní obrazovky nevrátí | Fandíme seriálům
MCA Television/Anchor Bay Entertainment
Zobrazit dalších 7 obrázků
Princezna bojovnice se svého rebootu nedočká.

Televizní stanice NBC před dvěma lety ohlásila, že pracuje na nové verzi v devadesátkách úspěšného seriálu Xena: Princezna bojovnice. Nyní ale z projektu oficiálně sešlo.

Xena původně vznikla jako spin-off k Herkulovi, kde hlavní postavu ztvárnil Kevin Sorbo. Xena (Lucy Lawless) se ale nakonec stala více než důstojnějším vedlejším pokračováním a její dobrodružství s Gabrielou (Reneé O'Connor) bylo mezi fanoušky velmi populárním. Není tedy divu, že ohlášený reboot vzedmul velkou vlnu zájmu. A o to víc překvapující nakonec je, že k němu nedojde.

Na vině jsou neshody mezi šéfy NBC a hlavním pověřeným producentem, kterým měl být Javier Grillo-Marxuach, jenž se podílel za projektech, jako jsou Ztraceni, Čarodějky nebo nově The 100. Strany se neshodly prakticky už na samotné koncepci seriálu. I když bližší informace o kreativních neshodách najevo nevyšly, spekuluje se, že Grillo-Marxuach chtěl seriál postavit na romantickém vztahu mezi Xenou a Gabrielou, avšak v NBC to asi viděli trochu jinak.

Původní seriál nikdy i přes viditelnou citovou blízkost nepotvrdil vztah mezi Xenou a Gabrielou, což je dáno i dobou, ve které byl natáčen. Řečeno v seriálové a filmové terminologii je Xena typickým příkladem queerbaitingu, tedy praktiky, kdy tvůrci neustále naznačují, že hrdinové stejného pohlaví mají mezi sebou romantický vztah, ale nikdy to na vlastní oči nevidíme, tudíž to nikdy není potvrzené.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Roman | 03.09.2017 21:13
preco do riti moj serial detstva aj z Herculesom kevin sorbo to boly legendy
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu