Živí mrtví: Velké preview 8. řady

Živí mrtví: Velké preview 8. řady | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
Premiéra 8. řady Walking Dead se blíží, a tak tvůrci a herci v posledních dnech prozradily celou řadu podrobností, objevily se fotky a upoutávky.

Článek obsahuje mírný spoiler toho, co se stalo v komiksové předloze!

Osmá série brutáˇlního a zároveň dramatického seriálu The Walking Dead (Živí mrtví) se na obrazovkách objeví už na konci měsíce října, z čehož nám logicky vyplývá, že se nové série dočkáme už za pár týdnů. Pokud vám připadá, že s narůstajícím počtem epizod musí tvůrcům docházet nápady, třeba vás následující řádky přesvědčí o opaku.

Začátek nadcházející série si nebude brát žádné servítky a vrhne nás tak přímo do akce, to víme už nějakou dobu. Pokud si vzpomínáte na závěrečnou scénu z traileru, určitě vás bude zajímat, kdy se zmíněné scény v průběhu série dočkáme. Pro mnohé to bude překvapení, ale starý Rick se objeví už v úvodní epizodě! Jestli se bude jednat už o úplně první záběr sté epizody ještě nevíme jistě, ale s určitostí můžeme říct, že se vysvětlení scény se starším Rickem dočkáme až v polovině osmé série. Kromě diváků byl z celé scény překvapený i představitel Ricka (Andrew Lincoln), pro kterého bylo natáčení zmíněné scény něco nového a osvěžujícího.

Trochu světla na všechno vrhla představitelka Michonne Danai Gurira, podle které bude úvodní epizoda výrazně odlišná od (ne)slavně proslulého prvního dílu sedmé série, při jehož sledování se nejednomu divákovi pořádně zamotala hlava. Dlouhodobí diváci dobře vědí, že z minuty na minutu se z pohodově vypadající epizody může stát krvelačné peklo. Pokud se tedy tvůrci nechtějí opakovat a nabídnou nám něco nového, je dost možné, že se v první epizodě nedočkáme žádné smrti na Rickově straně. Kromě záběru na Ricka, který určuje, kdo ve skutečnosti řídí celý příběh, se v epizodě objeví i několik easter eggů, které budou bližší divákům, kteří seriál sledují už od jeho začátku v roce 2010.

Války vždy znamenají mnoho obětí a nejinak tomu bude i v boji mezi Rickovou skupinou a Spasiteli. Celá sedmá série stupňovala napětí mezi oběma stranami a osmá řada bude primárně zaměřena na jejich boj o budoucí nadvládu. Obě dvě strany mají rozhodně za co bojovat, ale většina diváků se pochopitelně přidá ke straně přeživších. Přeci jenom Rickovi lidé mají za sebou bohatou minulost s nadvládou šílených vůdců. Kromě starých známých by se do „války všech“ mělo kromě Hilltopu připojit i Království, které se v průběhu sedmé série postupně začalo bránit neúprosnému chování Spasitelů a ukázalo Rickovi, že se o sebe umí postarat samo. Pokud vás tedy sedmá série kvůli nedostatečnému vraždění nudila, můžete si spravit chuť v osmé sérii, ve které údajně krev poteče proudem každou chvíli. Další z výtek směřovala posledně k ději některých epizod, které se soustředily pouze na jednu vedlejší postavu, o které jsme do té doby nevěděli skoro nic. To se má v příštích dílech změnit a jednotlivé epizody se nyní budou soustředit na více postav, aby byl děj dynamický a záživný.

Jedna z nejoblíbenějších postav, která si zároveň za celou historii prošla skoro největší změnou, je Carol (Melissa McBride). Ta se v poslední řadě rozhodla žít stranou od ostatních, aby už dále nemusela bezhlavě zabíjet a rozhodovat se, za koho se postaví. Povinnosti ale volají, a tak se ozbrojená válečnice musí znovu postavit na stranu dobra. Zda se postaví na stranu Království nebo přímo pod Rickovo vedení necháme už na ní, ale v konečném důsledku to nemá až tak velký vliv. Každý dlouhodobě vysílaný seriál si zakládá na postavách a vztazích mezi nimi. Ani přes neustálé vraždění se tomuto pravidlu nevyhnuli ani Živí mrtví. Podle showrunnera Scotta Gimpla se máme těšit na nečekaná přátelství, které bychom si kvůli stávající situaci nedokázali vysvětlit. Avšak Gimple ubezpečuje, že vedle duchaplných rozhovorů se dočkáme i pořádné akce.

Čeho se ale určitě nedočkáme, je Maggiin porod. I když se to totiž nezdá, Maggie je těhotná teprve několik týdnů. Jedna z producentek, Denise Huth, potvrdil, že sedmá řada trvala dohromady 19 dní a Gimple dodává, že osmá řada začne jen s několikadenním odstupem. Narozené dítě bychom tak snad mohli potkat jedině někde ve scénách z budoucnosti, ke kterým odkazuje záběr na starého Ricka. Mají pro nás tvůrci přichystané flashforwardy, podobně jako je využívaly třeba seriály Lost nebo Breaking Bad? Anebo Živí mrtví na televizních obrazovkách poskočí kupředu v čase, podobně, jako to bylo v komiksech? Nebo nás producenti tahají za nos a v seriále se ničemu podobnému ani nepřiblížíme a jde jen o nějaký sen?

Těsně před nadcházející osmou řadou se objevila i dvě rekapitulující videa. Jedno z nich shrnuje události z předcházejících sérií a druhé se zaměřuje na to, jak moc seriál změnil hercům jejich život. V galerii také najdete řadu nových fotek včetně nového banneru, který podtrhuje napětí z dlouho očekávané osmé řady. A pod videem najdete také synopsi, která shrnuje události z minulosti a představuje novou sérii.

Po nešťastných událostech v úvodu minulé série jsou Rick a jeho skupina nuceni se podřídit Neganovi a jeho přísným požadavkům. Poté, co je Rickova skupina nucena pod Neganovou nadvládou rabovat ostatní komunity, všem dojde, že takhle to dál nejde. Rick se tedy spojí s ostatními komunitami (Království, Hilltop) ve snaze zabránit dalším zbytečným ztrátám. Nyní má Rick dostatek lidí a prostředků, aby se znovu setkal s Neganem a ukázal mu, kdo tady ve skutečnosti velí. Spasitelé sice mají oproti přeživším lepší výbavu a jsou početnější, ale Rickova skupina má oproti tomu za co bojovat a síly jsou před samotným bojem velmi vyrovnané. Kdo tedy nakonec usedne na pomyslný trůn a bude vládnout všem je v tuto chvíli velmi nejasné. Osmá řada začíná 23.10. 2017.

Zdroje: EW I, EW II, EW III, EW IV, EW V, TV Guide, TV Line, The Wrap

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu