Chernobyl: Nová minisérie HBO o největší jaderné katastrofě

Chernobyl: Nová minisérie HBO o největší jaderné katastrofě | Fandíme seriálům
Pětidílná série o katastrofě v severoukrajinském městě Černobyl začne natáčení již příští rok.

Produkce nového seriálu by měla začít na jaře v Litvě a příběh se bude točit kolem nejznámější a zároveň nejhorší člověkem způsobené katastrofy v historii a také lidí, kteří se obětovali pro záchranu Evropy. Jared Harris (Krycí jméno U.N.C.L.E, Spojenci) ztvární postavu Veleryho Legasova, sovětského vědce, kterého moskevský Kreml vyšle k vyšetřování nehody jaderné elektrárny.

Seriál bude příběhem lží, zbabělství ale i kuráže a přesvědčení. Lidského zklamání i ušlechtilosti. Vyprávění se bude točit, jak jsem již zmínil na začátku, kolem nehody jaderné elektrárny z roku 1986 na Ukrajině, odkryje její důvody a také šokující příběhy o hrdinech, kteří s katastrofou bojovali a padli.

Scénář k seriálu napsal Craig Mazin (Lovec: Zimní válka) a režírovat ho bude Johan Renck (Perníkový táta, The Walking Dead). Produkce se ujmou Caroline Strauss, Jane Featherstone a i scénárista Mazin.

Od chvíle kdy nám byl Craigem Mazinem předán scénář, byli jsme přesvědčeni, že tenhle děsivý pravdivý příběh o vykoupení musí být odvyprávěn,“ říká Kary Antholis z HBO. „Strhne – a rozzuří – naše diváky, stejně jako obecenstvo po celém světě.“

Zaujala vás pětidílná série Chernobyl? Dejte nám vědět v komentářích. Titulní fotka je ilustrační. A na závěr ještě jeden z mnoha dokumentů o celé katastrofě:

Zdroj: Coming Soon

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu