Moominvalley: Mumínci se vrací v animovaném seriálu

Moominvalley: Mumínci se vrací v animovaném seriálu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
A nesou si sebou opravdu hvězdné obsazení.

Bílí, chlupatí a s velkými čenichy - to jsou Mumínci, slavné postavičky z knih finské spisovatelky Tove Jansson, kteří patří mezi jedny z největších finských kulturních pokladů. Na televizních obrazovkách se Mumínci ukázali jen jednou, a to v seriálu z roku 1990 ve finsko-japonské koprodukci. Seriál se vysílal také u nás a právě díky němu mnozí z vás Mumínky jistě znají. Nyní se chystá nová animovaná série z produkce finské televizní společnosti Gutsy Animations. Na seriálu se podílí také rodina autorky knižní předlohy. Její neteř Sophia Jansson se k projektu vyjádřila následovně:

Tove ve svých knihách obdařila obyvatele muminího údolí hodnotami jako jsou láskyplnost, tolerance, respekt, přátelství a hrdinství. Přesně tyto hodnoty jsou v dnešní době potřeba víc než kdykoliv jindy. Jsme velmi nadšeni skvělým obsazením a týmem, který dokáže tyto hodnoty sdílet a promítnout je do života mumínků v novém světě.“

Slovům Sophie je nutno dát zapravdu, obsazení čítá opravdu skvělá jména. Mumínkově mamince propůjčí hlas Rosamunde Pike (Gone Girl), jejímu mužskému protějšku pak Matt Berry (seriál Ajťáci). Hlavní postavou série je pak Mumínek, jež dostane hlas Tarona Egertona (Kingsman: Tajná služba). Další postavy nadabují Kate Winslet (paní Fillyjonková), Warwick Davis (Čenich), Richard Ayoade (Strašidlo), Akiya Henry (Slečna Ferka) a Will Self (Ondatra). Zatím není jisté, kdy bychom mohli seriál vidět, pravděpodobně však v příštím nebo přespříštím roce.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu