Star Wars Povstalci: Saw Gerrera v dalších epizodách vrací úder

Star Wars Povstalci: Saw Gerrera v dalších epizodách vrací úder | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Zhodnocení minulé epizody a preview k té následující. Co nás v ní čeká?

Z pondělí na úterý začala čtvrtá a poslední série animovaného seriálu Star Wars: Povstalci, přičemž první dvě zveřejněné epizody nesly název Heroes of Mandalore 1 a 2. Tyto první dvě epizody se zaměřovaly na na osvobození otce Sabine, který měl být veřejně popraven za zradu, a vedle toho také uštědřit Impériu tvrdou lekci při obraně domova Sabine a všech mandalorianů. Heroes of Mandalore tak ukončily tento mandalorianský příběh, který začal již ve třetí sérii. Povedly se ale první dvě epizody?

Začátek čtvrté série měl mnoho skvělých momentů, ovšem i pár negativ. Nejdříve se zaměříme na to pozitivní. To, co se opravdu povedlo, je jednoznačně akce a vývoj postav. Pokud se podíváme na akci, je zde oproti předchozím sériím vidět ještě o trošku větší posun. Vypadala opravdu skvěle, zároveň mnohem víc usměrněná a nebylo zde už žádné zbytečné okecávání kolem. Zkrátka když už k něčemu mělo dojít, tak k tomu došlo bez zbytečného zdržování, což bylo určitě fajn. Po akci pak připadá velký kladný bod již zmíněnému vývoji postav, zejména pak postavám Sabine a Bo-Katan, na které se tyto první dvě epizody v rámci příběhu zaměřily. Vidět Bo-Katan po Klonových válkách znovu v seriálu bylo skvělé a zároveň to naprosto zapadalo do příběhu. Její postupný vývoj se Sabine pak rozhodně stál za to, ať už šlo o to, kdo by se měl postavit do čela hnutí za osvobození Mandaloru, či o boj proti zbrani, kterou kdysi navrhla Sabine a Impérium ji nyní využívá k vraždění mandalorianů.

A zde se pak dostáváme k negativům, přičemž tedy rovnou k tomu největšímu. Ten přišel právě ve chvíli, kdy Impérium použilo onu zbraň, kterou Sabine kdysi sestrojila, na její klan, kde se nacházela i její matka a bratr. Konec první epizody byl skvěle zakončen tak, že oba dva útok nepřežili, nicméně hned na začátku druhé epizody se dozvíme, že úplným zázrakem pouze oni dva přežili. A právě to je ten problém. I když by to bylo samozřejmě kruté, že by matka a bratr Sabine zemřeli, zanechalo by to velký emociální dopad, který byl z konce první epizody cítit na sto procent, v druhé epizodě ovšem pak okamžitě vyprchal.

S tím pak souvisí i druhé negativum, které se stále opakuje a to sice to, že hlavním postavám se nikdy nic nestane, záporáci jsou víceméně břídilové a snad nikdy nevidíme záběr, kde by Ezra či Kanan nějakého imperiálního vojáka někdy opravdu zabili. S tím vším souvisí zkrátka to, že seriál je na Disney XD, a tak se tvůrci zkrátka nemůžou naplno utrhnout ze řetězu, jako například v Klonových válkách. Ovšem vzhledem k tomu, že mnoho z našich hlavních postav by ve finále nemělo potkat nic dobrého, tak jsme nějak všichni začali doufat, že v této sérii už to bude opravdu drsný. Časem určitě bude, otázkou ovšem je kdy. Můžou se už věci začít přiostřovat v následujících dvou epizodách?

To by opravdu mohly, jelikož v těchto následujících dvou epizodách se do hry vrací Saw Gerrera, přičemž nové dvě epizody se budou zaměřovat právě na to, jak se Saw díky svým drsným metodám s Povstalci rozchází. V přiloženém preview pak můžeme vidět, jak Saw vede s Mon Mothmou celkem drsnou konverzaci a je zajímavé přemýšlet nad tím, zda má více pravdu Mon Mothma, nebo právě Saw. Zároveň bychom mohli vidět, jak Saw přijde ke svým zraněním, které má ve filmu Rogue One: Star Wars Story. V těchto dvou epizodách se nám také mimo jiné poprvé představí povstalecká základna Yavin IV, kterou známe právě z Rogue One a z Epizody VI, a také uvidíme zcela nový vzhled bývalého agenta Kalluse. Preview si můžete pustit pod tímto článkem.

Zde jsou ještě synopse ke dvou novým epizodám.

Synopse první části In the Name of the Rebellion:

Jakožto členové Povstalecké aliance musí Ezra a posádka lodi Ghost přijmout misi- špehování imperiální základny, kterou by nejraději zničili.

Synopse druhé části In the Name of the Rebellion:

Poté, co byli odděleni od Hery a Kanana, se Ezra a Sabine připojují k zoufalému úsilí Sawa Gerrery v odhalení tajné super zbraně Impéria.

Líbil se vám začátek čtvrté série? Těšíte se na epizody se Sawem Gerrerou?

Zdroj: Star Wars News Net

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu