Gotham: Do města přichází Profesor Pyg

Gotham: Do města přichází Profesor Pyg | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Další komiksový padouch se poprvé představí v seriálu. A bude to drsná podívaná.

Gotham nás minulý týden opět mnohokrát překvapil. Nejvíce překvapivých momentů nepochybně přicházelo v zápletce, která se točila kolem Bruce Waynea a Ra's Al Ghula. Bruce si stále bral za vinu Alexovu smrt a když zjistil, že Ra's se brzy dostane z vězení pryč, rozhodl se s ním skoncovat. To samotné by už bylo pro budoucího ochránce Gothamu překvapivé, nicméně vše šlo ještě dál. Již dvě epizody zpátky jsme si říkali, k čemu přesně Ra's Al Ghul svůj nůž chce, k čemu jej chce použít. O to více pak bylo překvapivé zjištění, že Ra's chtěl po Bruceovi, aby jej tímto nožem zabil, jelikož tak jedině může ukončit jeho nekonečné putování po této Zemi. Nejvíce pak šokoval onen závěr, kdy po intenzivním vyhrožování z Ra'sovy strany Bruce tohoto nebezpečného nepřítele nožem skutečně probodl a Ra's Al Ghul zemřel! Tento zvrat byl zcela nečekaný, vzhledem k tomu, že z hlediska komiksů a filmů spolu mají tyto dvě postavy mnohem bohatší historii. Nicméně, v tomto seriálu platí už dlouho jedno pravidlo a to sice to, že v Gothamu nikdo skutečně nezemře, čili je opravdu více než pravděpodobné, že se Ra's časem znovu vrátí do hry.

Když už je řeč o vstávání z mrtvých, do seriálu se po delší době opět vrátil Butch Gilzean, tentokrát ovšem trochu jinak. Po své zdánlivé smrti a následné kontaminaci se z Butche stal Solomon Grundy, velký hromotluk, který toho moc nenamluví a ze své minulosti si nic nepamatuje. Během svého následného putování Gothamem se pak dal dohromady s Hádankářem, který býval jeho největším nepřítelem. Jelikož ale oba dva něco potřebují a můžou si v tom vzájemně pomoct, vznikla tak velice zajímavá dvojka. Solomon Grundy je mimochodem postavou z batmanových komiksů, čili tento Butchův velký přerod není jen nějaká dočasná změna, ale je v dlouhodobém plánu. Bude tedy hodně zajímavé, kam se tvůrci s touto postavou vydají.

V závěru se nám pak dostal překvapivě záběr na Lee, kterou jsme od finále třetí série neviděli. Měli jsme jakožto diváci původně za to, že Lee nadobro opustila Gotham. O to překvapivější pak bylo, že Lee nejenže Gotham neopustila, ale zároveň začala pracovat v jakémsi potemnělém klubu rváčů, kam se právě dostali Hádankář s Grundym, aby si vydělali nějaké peníze. Vzhledem k tomu, že Lee má s Hádankářem velmi nepříjemnou minulost, bude to pravděpodobně pro oba nepěkné setkání. Co nás kromě něj čeká v další epizodě?

Příští epizoda se kromě již zajetých dějových linek zaměří i na jednu zcela novou, respektive na nového záporáka. Tímto novým záporákem je Profesor Pyg, který má rovněž svou historii v komiksech, animovaných seriálech a objevil se i ve hře Batman: Arkham Knight. Profesor Pyg je znám svými ďábelskými pokusy a také svojí brutalitou, což se na základě promo videa k další epizodě budou tvůrci seriálu snažit uplatnit. Celé video má velice strašidelný nádech, čili se dá očekávat, že se do Gothamu opět vrátí lehce hororové prvky. V našem oblíbeném městě tak bude zase jednou pořádně dusno, co myslíte?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu