Živí mrtví: Jaká byla 100. epizoda a co bude dál

Živí mrtví: Jaká byla 100. epizoda a co bude dál | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
Kromě nich jsme pro vás shromáždili nejnovější informace o právě odstartované osmé sérii.

Producenti a herci dostáli svých slibů, protože podle většiny recenzí se start osmé řady Živých mrtvých (The Walking Dead) opravdu povedl. Diváci se dočkali pořádné akce, tak srdceryvných momentů s hlavními postavami, které skvěle zapadají do příběhu a nijak nebrzdí rychle plynoucí děj. Ten však nepostupuje pouze vpřed, ale v jistém smyslu se ohlíží i zpět až k úplně první epizodě celého seriálu. To má význam nejenom pro všechny členy Rickovy skupiny, ale zároveň to divákům připomíná, čím vším si hlavní postavy za sedm sérií prošly.

V případech, kdy se na obrazovce neobjevuje žádná z řady akčních scén, se dění soustředilo primárně na nejdůležitější postavu v celém světě nemrtvých, Ricka Grimese. Ten má pro všechny členy své skupiny připravený motivační proslov, který jim má připomenout to, že boj proti Spasitelům a jejím spojencům má smysl. Ať už bojujete za svobodu nebo kvůli mrtvým kamarádům, Rick je na vaší straně a nemá k protivníkům stejně jako vy žádné slitování. Na rozdíl od většiny dílů sedmé řady se pilotní epizoda osmé série takříkajíc s ničím nemaže a pokud si obdobnou atmosféru udrží i po následujících patnáct epizod, mají se fanoušci i odpůrci předchozích řad na co těšit. A co se týče nejdiskutovanější scény z prvního traileru, odpověď na otázku, kdy přesně se se „starým Rickem“ pořádně seznámíme, se dočkáme až v polovině stávající série.

Ústy jednoho z producentů se také dozvídáme alespoň něco málo o tom, jak to bude s Heathem, původním obyvatel Alexandrie, který se při hledání nových zásob oddělil od členů své skupiny a doposud nebylo jasné, co se s ním vlastně stalo. Abychom uvedli věci na pravou míru, zmizení této postavy se událo v souvislosti s hercovou účastí na natáčení 24 hodin: Nezastavitelný, ve kterém si zahrál hlavní roli. Spin-off kultovního seriálu se však dočkal pouze první série, která se stala i jeho poslední. Díky předčasnému ukončení se tak návrat herce zpět mezi živé teoreticky urychlil a někdo by si mohl myslet, že se Heatha dočkáme už v aktuální osmé sérii. Omyl. Scott Gimple, jeden ze showrunnerů seriálu, se k této možnosti vyjádřil jasně negativně. Připustil však, že jsme se s touto oblíbenou postavu nesetkali naposledy.

Koho však mají diváci už určitě po krk, je hlavní záporák Negan, který v nadcházejících epizodách prozradí divákům o trochu více ze svého života před apokalypsou. Tuto změnu představitel nejneoblíbenější postavy v celém seriálu sice kvituje, dodává ale, že by se v budoucnu rád podíval na to, jak se Negan stal tím, čím je dnes. Pro některé fanoušky by tak jeho chování mohlo být více opodstatněné a i v komiksové předloze je tyranovi s baseballovou pálkou věnována celá samostatná série. Vzniku epizody vysvětlující jeho zrod tedy skoro nic nebrání. Negan ovšem není sám, kdo si za celý svůj život prošel životními změnami. Mezi takové patří i patetický lhář Eugene, který se v průběhu sedmé série rozhodl změnit strany a přidal se na stranu Spasitelů. Jak to tak navíc vypadá, Eugene je se svou pozicí ve společnosti spokojen a zpátky na Rickovu stranu se vrátit nehodlá. Prozatím. Josh McDermitt si totiž nepřeje znát, kam jeho postava bude v příštích dílech směřovat a tudíž musíme hercova slova brát s rezervou.

Pokud stále váháte, zda s novou sérií začít, pusťte si z ní úvodní tři minuty:

Zdroje: EW I, II, III, Comicbook,

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu