Doctor Who: Vánoční speciál bude pořádná jízda

Doctor Who: Vánoční speciál bude pořádná jízda | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Pompézní přivítání první ženské doktorky se neobejde bez přítomnosti doktorů z minulosti.

Do Vánoc zbývá přesně měsíc a bez výjimky všechny televizní kanály budou v tomto období chtít přijít s tematickým obsahem. Ten bude mít za úkol nalákat k televizním obrazovkám o svátcích plných klidu a pohody co nejvíce diváků. Některé stanice se snaží naservírovat ohrané klasiky a jiné svůj program zaplní hromadou letošních novinek. Ke druhé skupině patří i vánoční speciál Doctora Who (Pán času), na který se fanoušci těší už od prvního dílu desáté řady.

Abychom uvedli věci na pravou míru, speciální vánoční epizoda Pána času se už několik let pojí se začátkem nové a či koncem dosavadní série. Letošní závěr 10. řady je však zajímavější v tom, že se po čtyřech letech diváci dočkají transformace stávajícího doktora, který spolu se svou společnicí Bill zažije před svým odchodem definitivně poslední dobrodružství.

Prvního traileru jsme se dočkali už na letním Comic-Conu. Poslední rozloučení s Peterem Capaldim ale nemůže být jen tak, a tak jsme se před oficiální premiérou s hlavní partou blíže seznámili pomocí prvního klipu, ve kterém se německý důstojník spolu s prvním a dvanáctým doktorem ocitají v policejní budce TARDIS, pomocí které Pán času cestuje skrz naskrz vesmírem a časoprostorem. Zajímavý a rozhodně vtipný rozhovor obou doktorů si můžete pustit přímo pod tímto článkem.

Vůbec první představitel Doktora, David Bradley, nebude jediný představitel dřívějších doktorů, ale podle několika rozhovorů a nepotvrzených informací z místa natáčení se zdá, že vánoční speciál bude mít s představováním daších Pánů času plné ruce práce. Oficiálně sice zatím potvrzeno nic není, v rozhovoru na Comic-Conu ale Peter Capaldi prozradil, že se ještě někdy setkáme také s herečkou Jennou Coleman (Kapitán Amerika: První Avenger). Jenna si od sedmé do deváté série zahrála po boku Pána času jeho asistentku Claru Oswald a sama nepřímo potvrdila, že se v seriálu ještě někdy objeví. Nebylo by to navíc poprvé, kdy se první doktorův společník setkal se svým učitelem při jeho převtělení. Podobného shledání se dočkal i desátý doktor se svou partnerkou Rose v epizodě Konec času, která byla také jedním z vánočních speciálů.

Svůj návrat nepřímo potvrdil i Matt Lucas, herec známý především díky své roli jednoho z dvojčat v Alence v říši divů. Kromě ní si zahrál jednoho ze společníků doktora v letošní 10. řadě a na otázku, zda se v kultovním sci-fi seriálu ještě někdy ukáže, odpověděl, že by si roli Nardola rád ještě někdy zopakoval. Dvanáctou sérii budou mít spolu s první doktorkou pod palcem její zbrusu noví parťáci, z čehož si lze celkem jasně vydedukovat, že se Matt vrátí právě v nadcházejícím speciálu.

Největší šok mezi fanoušky ovšem vyvolají nepotvrzené zprávy o tom, že se na při natáčení speciálu na place objevil i Capaldiův předchůdce, Matt Smith! Smith si v páté až sedmé sérii zahrál jedenáctého doktora, který se na okamžik objevil i při zrodu svého nástupce. Některé možná zklamu tím, že se zatím nepodařilo tuto zprávu nijakým způsobem oficiálně potvrdit. Jeden z uživatelů na Twitteru navíc poznamenal, že zprávy o možném shledání se svým nástupcem vyplouvají na povrch až několik měsíců po skončení natáčení, a tudíž bychom je neměli brát za průkazné. Jenže Matt má v současné době nabitý program, a klidně se tak mohlo stát, že herec své scény natočil dodatečně, aby se mu nekryly s jinými projekty. Svou trošku do mlýna přihodil i desátý doktor, v seriálu ztvárněný Davidem Tennantem (záporák Jessicy Jones). Známý skotský herec se sice nebrání svému návratu zpět mezi Pány času, jeho přítomnost by však v hodinovém formátu mohla spolu s dalšími postavami zapříčinit zbytečně komplikované představování mezi jednotlivými postavami a ačkoliv se na vánoční speciál mohou fanoušci těšit z mnoha důvodů, přehnaně velký počet „oživených“ postav by mohl důležitý děj odsunout do pozadí, a to není zrovna něco, co by scenáristé chtěli divákům dopřát.

Pokud byste náhodou na Vánoce vycestovali do Ameriky, tak rozhodně navštivte místní kina, protože 27.12. si letošní speciál budete moct vychutnat na velkém plátně. Než se ale tak stane, rozhodně se nezapomeňte podívat na seznam videí, který vám dlouhé čekání do 25.12. určitě trochu zkrátí.

Zdroje: Radio Times, Den of Geek, DoctorWho.tv, We Got This CoveredTumblr, Radio Times II, The Week In Time Travel, EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu