Watchmen: Co prozradil showrunner Lindelof

Watchmen: Co prozradil showrunner Lindelof | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Proč se zkušený scenárista pokusil o nové uchopení komiksové látky? A jaký je jeho názor na filmové Watchmeny?  

Zack Snyder přišel před lety s adaptací komiksu Strážci - Watchmen a ikdyž se nejedná zrovna o tu nejzdařilejší adaptaci na světě, po zhlédnutí letošní Justice League jste možná přehodnotili svůj názor. Ale na rozdíl od komiksu, který je považován za velmi povedený, je filmové zpracování pořád slabé a řady lidí mají stále radši watchmenovské komiksy. Tato látka si tedy zaslouží pořádný reparát, který nám snad za rok dodá HBO v podobě seriálu. Ten teď momentálně kutí scenárista Ztracených nebo PozůstalýchDamon Lindelof, který prozradil pár nových detailů.

Rozmluvil se například o tom, že když poprvé četl komiks Watchmenů ve svých dvanácti letech, připadal mu tento superhrdinský román hodně nebezpečný, svým způsobem až drsný. Zaujal ho opačný pohled na superhrdiny, který komiks poskytoval a zamlouvala se mu myšlenka, že bychom neměli věřit nikomu, kdo se schovává za masku a prohlašuje, že nás všechny hlídá. A právě to ho přimělo, aby se následně pokusil o jeho opětovné zpracování v novém drnějším kabátu.

Dále se také Damon vyjádřil k filmové adaptaci od Snydera a vysvětlil, že Zack udělal tu nejlepší možnou adaptaci, kterou mohl. Jeho vysvětlení? Fanoušci totiž prahli po co nejpřesnější doslovné adaptaci a tu také dostali. Bohužel, aspoň pro mě, tím film dost trvdě utrpěl a kdyby si Zack natáčel film více podle vlastní vize, dopadl by lépe. Doufám tedy, že když je seriál pro jeho tvůrce Damona tak srdcových projektem, bude se snažit nám naservírovat co nejlepší příběh, než jen věrnou ale průměrnou adaptací skvělého komiksu.

Zdroje: Indiewire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 10

Fimi | 03.12.2017 12:16
rinho: taky si myslím...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu