Star Wars Povstalci: Přežije Thrawn čtvrtou sérii?

Star Wars Povstalci: Přežije Thrawn čtvrtou sérii? | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Dave Filoni se rozpovídal o budoucnosti populární postavy.

Velkoadmirál Thrawn byl minulý rok přiveden do oficiálního kánonu Star Wars prostřednictvím seriálu Povstalci, kde je poslední dvě série hlavním záporákem. S příchodem finále třetí série se sice mnozí fanoušci této postavy obávali, že se jejich oblíbený velkoadmirál odebere do věčných lovišť. To se ovšem naštěstí nestalo a Thrawn tak Povstalcům zatápí i ve čtvrté sérii, kde v zatím poslední epizodě předvedl své skvělé taktické schopnosti. Thrawn nám tedy vesele řádí dál, jak to s ním ale dopadne? Všem fanouškům je totiž naprosto jasné, že se tato postava neobjevuje v žádné filmové epizodě a ani v Rogue One: Star Wars Story, čili jeho nepřítomnost v nadcházejících událostech musí být řádně vysvětlena. Zemře tedy velkoadmirál Thrawn, nebo ne?

Na to nám nyní, i když možná nechtěně, odpověděl Dave Filoni, tvůrce seriálu. Předem ovšem upozorňujeme, že následující text nám dává celkem jasnou odpověď na to, zda Thrawn přežije, či nikoli. Pokud se tedy chcete nechat překvapit, zvažte, zda chcete číst dál. Nyní tedy zpátky k vyjádření Davea Filoniho. Filoni v nejnovějším rozhovoru promluvil o Thrawnovi prostřednictvím jeho dabéra. Pokud to totiž nevíte, tak Thrawnovi propůjčuje hlas Lars Mikkelsen, což je bratr Madse Mikkelsena, který ztvárnil Galena Erso v Rogue One: Star Wars Story. Zde je tedy to, co Filoni řekl, když mluvil o Larsově podání Thrawna:

„Postava se formuje kolem jeho hlasu. Je odhodlán dělat to správně, uvědomuje si důležitost této postavy. Jeho postava přežila jeho bratra [Mads Mikkelsen], který je v Rogue One, což je pro nás v týmu taková vtipná narážka.“

Pokud tedy Filoni myslel svá slova vážně a nejednalo se o nějakou metaforu (např. v tom smyslu, že Thrawn je mnohem výraznější postava, než Galen Erso, a proto „přežije“, jakožto populární postava), tak nám oficiálně prozradil, že velkoadmirál Thrawn přežije události nejen seriálu Povstalci, ale i Rogue One a tím pádem i Epizody IV. Jak je ale možné, že se v nich tedy Thrawn vůbec neobjevuje a není v nich ani zmíněn? To už nám Filoni samozřejmě nesdělil, nicméně logické odpovědi se můžeme dopátrat sami. V expandovaném univerzu, ze kterého Thrawn původně pochází, se tato postava v období původní trilogie nacházela v tzv. Neznámých regionech, odkud se tento velkoadmirál po Epizodě VI vrátil a snažil se pořádně zatopit hlavním hrdinům - Lukovi, Leie a Hanovi. Tato varianta, že by se Thrawn i v kanonických příbězích vydal do Neznámých regionů, je tak velmi pravděpodobná. Ještě více tomu pak nahrává fakt, že po pádu Impéria se zbytky flotil vydaly právě do Neznámých regionů, kde byl později vybudován První řád. Vydá se tedy Thrawn připravit „záložní plán“ do Neznámých regionů? A nebo se snad vydá najít hlavního záporáka nové trilogie, nejvyššího vůdce Snokea? Zda je jedna z těchto variant správná, či zda se Thrawn opravdu vydá do Neznámých regionů, to vše je prozatím ve hvězdách. Pokud je ale Filoniho vyjádření skutečně chápáno správně, pak můžeme s jistotou říct, že velkoadmirál Thrawn v seriálu přežije a tím pádem se s ním budeme nějakým způsobem setkávat dál, možná prostřednictvím knížek, komiksů či nějakého dalšího animovaného seriálu.

Když už byla řeč o knížkách, na závěr vám přinášíme obrázek s titulní stranou nové Thrawnovy knihy, která ponese název Thrawn: Alliances. Jedná se tak o druhou kanonickou knihu s Thrawnem, kterou píše Timothy Zahn, tvůrce této postavy a Thrawnovy trilogie z expandovaného univerza. V Thrawn: Alliances náš oblíbený velkoadmirál spojí síly s Darth Vaderem, což už je samo o sobě více než lákavé. Detaily o knize zatím nejsou známy, ani to, v jakém časovém období se bude odehrávat, nicméně je více než pravděpodobné, že se bude příběh nějakým způsobem odehrávat ještě před seriálem Povstalci. Titulní stranu této knihy si můžete prohlédnout dole v galerii, stejně jako fotku Larse Mikkelsena, kterého můžete mimo jiné znát ze 3. série Sherlocka, kde ztvárnil záporáka Magnussena.  

Myslíte si, že Thrawnův osud je na základě Filoniho vyjádření už stoprocentně jistý? A pokud tedy ano, jaký by podle vás mohl být jeho následující vývoj mimo filmovou ságu? Dejte nám vědět v komentářích, jaké máte nápady.

Zdroj: MovieWeb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu