Altered Carbon: Čeká nás cyberpunková lahůdka od Netflixu?

Altered Carbon: Čeká nás cyberpunková lahůdka od Netflixu? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Blíží se hodně slibná neo-noirová detektivka z budoucnosti, kde smrt díky technologickému pokroku již není trvalá. Koukněte na první ukázku s Joelem Kinnamanem.

Pokud slyšíte na žánry sci-fi a cyberpunk, zkuste věnovat váš drahocenný čas naší aktuální novince a možná budete vyhlížet Altered Carbon se stejnou zvědavostí jako já. Desetidílný seriál, který našel útočiště u Netflixu nám 2. 2. 2018 představí 24. století, v němž se společnost přetvořila díky nové technologii, která umožňuje digitalizovat vědomí. Lidské tělo je nahraditelné jinou tělesnou schránkou, takže (většinou bohatí) lidé mohou žít teoreticky navždy. Takeshi Kovacs je osamělý vesmírný voják ve skupině elitních mezihvězdných válečníků, kteří byli poraženi v povstání proti novému světovému řádu. Jeho mysl byla po staletí uvězněna, dokud mu bohatý magnát Laurents Brancoft nenabídne šanci znovu žít. Výměnou za tuto laskavost po Kovacsovi ale chce, aby vyřešil vraždu, která byla spáchaná na předchozí Brancaftově osobě.

Seriál vychází ze stejnojmenného cyberpunkového románu z roku 2002, jenž napsal Richard Morgan a dále se na něm podílela ještě společnost Skydance Televisions. Scenáristka a producentka Laeta Kalogridis (Terminator Genisys, Alita: Battle Angel) před patnácti lety na publikaci koupila práva s vidinou na celovečerní film. Filmová studia však o projekt nejevila zájem, poněvadž nešlo o žádnou známou značku. Vyprávěný příběh v předloze navíc patří k těm složitějším, vyžadoval vybudování zcela nového futuristického světa, v němž kromě vraždy, zrady a lásky nechybí ani sex, což by zavánělo eRkovou přístupností.

Až když přišel Netflix, věci se začaly dávat do pohybu a Kalogridis si pochvaluje, že celý zainteresovaný tým lidí (předlohu prý všichni četli) látku pochopil a zpracuje její vizi. Údajně má jít o jeden z nejdražších netflixovských seriálů. Výsledek má potom připomínat mix takových známých filmových titulů jako jsou např. Blade Runner, Matrix nebo seriál Black Mirror, ale samozřejmě Altered Carbon přijde i s něčím vlastním. Představa tvůrců byla taková, že představí to, jak by vypadala potenciální globalizovaná budoucnost na Zemi, s určitým množstvím technologické znalosti a velkým stupněm lidské důvěry. 

Hlavní roli Takeshiho Kovacse si rozdělí Joel Kinnaman (RoboCop, Sebevražedný oddíl) a Will Yun Lee (Wolverine), jehož budeme vídat ve flashbacích. Dále se objeví James Purefoy (Resident Evil), Renee Elise GoldsberryMartha Higareda (McFarland: Útěk před chudobou)Ato Essandoh (Nespoutaný Django) a Dichen Lachman (seriál Dollhouse). Pilotní díl režíroval Miguel Sapochnik, jenž natočil hodně dobré epizody seriálu Hra o trůny nebo sci-fi Repo Men.

Zdroje: Collider, EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu