House of Cards: Jak to bude se seriálem po Spaceyho odchodu

House of Cards: Jak to bude se seriálem po Spaceyho odchodu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Již dávno se ví, že je zamítnuto jakékoli Spaceyho účinkování ve světě seriálu Domek z karet. Avšak „show must go on“ a nejen šestá řada se staví na nohy.

Čas jsou peníze. Uvědomuje si to i Netflix s krizově pozastavenou produkcí Domku z karet (House of Cards). Zaměstnává 370 lidí, jejichž pracovnou náplní je primárně tento seriál. Nemluvě o dalších dvou tisících, kteří přikládají ruku k dílu v Baltimoru, kde se seriál točí. Těm všem produkční společnosti a zejména pak Media Rights Capital, vyplácí mzdy i během produkční pauzy. Už jednou byla prodloužena do 8.12. s tím, že do té doby přijdou další informace. O tom všem, s patřičnou porcí omluv a dodatkem o pochopení, jestli si někteří ze štábu seženou jinou práci, byli informováni dopisy. A jak se konec produkční prodlevy přiblížil, zmatek skutečně začíná usedat. Nové vyjádření sice placenou výluku prodlužuje až do roku 2018, ale rovněž konkretizuje další postup po jejím vypršení.

V lednu se totiž kamery opět rozjedou a završí úspěšný seriál finální šestou řadou. Ta, na rozdíl od pěti předešlých, nebude mít třináct, ale osm epizod. K tomu se dospělo po fázi dohadování s vedoucími scenáristy, Melissou James Gibson a Frankem Pugliesem, kteří zároveň drží status showrunnerů. Rovněž se rozhodlo, že šestá série se kompletně přepíše. K podobě dění v příští řadě, se začátkem prosince stručně vyjádřil i obsahový ředitel Netflixu, Ted Sarandos. Mluvil o svém potěšení z toho, že fanouškům poskytnou řádný závěr s Robin Wrigh, jakožto Claire Underwood, v čele.

Kevin Spacey po obvinění ze sexuálního obtěžování celkově čeká, co bude dál s jeho kariérou. V nejbližší době od něj nabídky budou odskakovat jak voda od rozpáleného oleje. V Domku z karet se s jeho aférou vypořádali okamžitou suspendací a teď se spekuluje jen o způsobu, jakým bude výpadek hlavní postavy zakamuflován. Bezprostředně po převalení Spaceyho skandálu se šeptalo o zabití postavy a pak následovalo zmiňované přepsání série, u kterého scenáristé řešili i jiné možnosti. Osud Francise Underwooda tedy bude zpečetěn až odvysíláním řady. V britské verzi seriálu, která byla předlohou moderní americké verze, k vraždě Spaceyho předobrazu došlo (z čistě vyprávěčských důvodů) a v souvislosti s protlačením Robin Wright do čela seriálu, se možná historie zopakuje.

Závěrem bych rád podotkl, že v látce Domku z karet existuje místo, kde si hlavu s aférou dělat nemusí. Minulý měsíc bylo oznámeno, že Netflix má již rozpracovaných několik spin-offů. Vývoj je v raném stádiu, ale cest je několik. Všechny mají být součástí světa nastoleného v Domku z karet, žádná nepřipouští zapojení Kevina Spaceyho a jedna, blíže specifikovaná, by mohla sledovat postavu Douga Stampera (Michael Kelly), pobočníka známého ze všech dosavadních sérií seriálu. Scénář byl svěřen Ericu Rothovi. Práce na provázaných příbězích prý běžely ještě před úderem veškerých komplikací na produkci.

Zdroje: Deadline, CNNmoney, Variety I, II, III

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Shimmi | 06.12.2017 11:17
Me to prijde jako novodoby hon na carodejnice. Nemuzu si pomoct, ale afera #metoo mi prijde jako pokus presunout muze do rezervaci
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu