Resident Evil: místo seriálu pouze krátký film

Resident Evil: místo seriálu pouze krátký film | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
Příběhy z prostředí Resident Evila se dočkaly již mnoha zpracování, televizní seriál ale zatím nevychází.

Resident Evil započal svou cestu prvním dílem herní série v roce 1996, která v té době vedla hororový žánr a s tím posléze započal také obrovský multimediální boom. Nyní má Resident Evil na kontě něco kolem dvaceti her, spin-off knižních příběhů, animé, hraček a v neposlední řadě známou filmovou sérii s Milou Jovovich.

I přes to, že šestidílná filmová série je jednoznačně nejúspěšnější filmovou "frančízou" inspirovanou videohrou, fanoušci nejsou dlouhodobě spokojeni s tím, jak se filmy odchylují od své herní předlohy. Postavy z původních her se sice objevují, ale jinak má film s hrami společného velmi málo. Filmová série Resident Evil byla ukončena filmem Poslední kapitola na začátku roku 2017. Krátce na to, byl však oznámen reboot celé série.

Před časem se na serveru Vimeo.com, na profilu režiséra Shawna Leberta, který je znám několika dalšími krátkými filmy, objevilo video s názvem Dave. Dle dostupných informací se jedná o materiál, který měl být použitý v televizní sérii Arklay. Hlavní postavou je zde detektiv Reinhardt, který vyšetřuje záhadnou smrt svého bratra. I přes to, že to tenhle krátký snímek rozhodně s referencemi k původním hrám nebo filmům nepřehání, pár easter eggů se zde najde.

Seriál Arklay měl původně totiž být prequel k hrám i filmům ve vesmíru Resident Evil. Příběh by se měl točit kolem již zmíněného detektiva Reinhardta, vyšetřujícího několik brutálních vražd ve městě Racoon City. Hlavní postava měla být dokonce v průběhu nakažena T-virem a zápasit s časem k nalezení léku. Zveřejněné video naznačuje, že se mohlo jednat o velmi temný, pěkně a velmi atmosféricky zpracovaný seriál, avšak veškeré informace utichly bezprostředně po oznámení v roce 2014. "Kraťas" režiséra Leberta nyní jen potvrzuje, že projekt, alespoň prozatím, už určitě nevzniká.

Fanoušci se nyní mohou alespoň podívat, jak plánovaný seriál Arklay měl vypadat a zda by stál za to, aby patřil do ságy Resident Evil. Video navíc odkazuje na internetovou hříčku, kterou najdete na grimrasputinisdead.com. V případě, že by tento seriál ještě někdy měl vzniknout, bude určitě muset najít nějaký jiný úhel pohledu, aby se neztratil mezi sériemi jako The Walking Dead nebo Z Nation. Co soudíte podle videa vy? Zajímal by vás takový projekt, nebo jste spokojeni s tím co už na televizních obrazovkách máme?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu