Luther: natáčení 5. sezóny začne v lednu, o filmu se nadále diskutuje

Luther: natáčení 5. sezóny začne v lednu, o filmu se nadále diskutuje | Fandíme seriálům
BBC
Zobrazit dalších 8 obrázků
Scenárista Neil Cross se pro server Deadline rozpovídal mimo jiné o 5. řadě Luthera, jaké nové informace fanouškům prozradil?

Od červnového potvrzení 5. série Luthera, o kterém jsme vás informovali zde, se po dalších novinkách slehla zem. Nyní po rozhovoru scenáristy Neila Crosse se serverem Deadline přibylo pár nových informativních střípků a oznámení termínu natáčení, které se uskuteční zkraje roku 2018, v průběhu ledna.

Pro mnoho fanoušků drsného detektiva Luthera v podání Idrise Elby (Thor: Ragnarok, Hora mezi námi) se jedná o nečekaný vývoj událostí, neboť po 4. řadě z roku 2015 to vypadalo, že se s Lutherem, alespoň v podobě televizní série, nadobro rozloučíme. Stanice BBC1 si je však zřejmě vědomo toho, jak moc cenná tato látka je a i proto se dočkáme premiéry právě a jen na této stanici a na Netflix, kde má Luther dlouhodobé pole působnosti, se dostane až později. Oficiální datum premiéry stále zveřejněno nebylo. Do oficiálního potvrzení, můžete počítat s datem premiéry v průběhu podzimu 2018.

Tvůrce a scenárista Neil Cross (Crossbones, Mama) má momentálně plné ruce práce se scénářem k remaku Útek z New Yorku, který natočí Robert Rodriguez, a také pracuje na titulu Hard Sun pro streamovací službu Hulu, která bude pojednávat o dvou detektivech, kteří zjistí, že se svět blíží ke svému konci. V interview pro server Deadline se Neil Cross rozpovídal krom zahájení produkce a toho, že scénář ke všem čtyřem nadcházejícím epizodám Luthera je již hotov i o možném filmovém zpracování tohoto drsného detektiva.

Neil Cross na otázku, zda se si stále pohrává s myšlenkou o celovečerním zpracování Luthera, odpověděl takto: „Rozhodně. Faktem je, že s Idrisem uvažujeme nad každou sérií jako nad tou poslední, navíc je Idris neustále zavalen prací a má skvěle rozjetou kariéru. Ovšem po skončení každé sezóny za nějaký čas začnu přicházet s novými nápady a zatím jsme pokaždé našli společnou řeč a vrhli se do práce nanovo a to jen z toho důvodu, že nás natáčení Luthera neskutečně baví. Doufejme, že v nějaké inkarnaci bude tento charakter nadále pokračovat.“

Deadline navazuje otázkou, jak by se filmová verze lišila od té televizní: „Nevím. Vždy se jedná o něco trochu jiného, záleží na tom, kolik času vyprávíte daný příběh. Konec konců, čímkoliv rozvíjíte Lutherův příběh v jakémkoli médiu, tak se musíte hlavně zaměřit na jeho charakter, takže v jistých směrech to bude obdobné, protože to stále bude především o něm.“

O dalších novinkách vás budeme průběžně informovat. V těchto dnech se již zahájil casting pro několik nespecifikovaných rolí, takže na další novinky zřejmě nebudeme dlouho čekat.

Zdroje: Deadline, Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu