Seriálové úvodní titulky, které prostě nelze přeskočit

Seriálové úvodní titulky, které prostě nelze přeskočit | Fandíme seriálům
Není výjimkou, naopak se stává standardem, že chce seriál zaujmout zpracováním úvodních titulků. Pro ilustraci jsme pár povedených vybrali. Trefili jsme některé, které jste si také zamilovali?  
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7

NĚCO NA ROZBĚH

V následujících řádcích si připomeneme pestrou směs seriálů prostřednictvím jejich úvodních titulků. V době obrovské seriálové produkce se i úvodní sekvence stává jedním z výrazových prostředků dávajících dílu ráz. A přetočit mnohé z nich je téměř hřích. Pokud jde o vás, jaké dojmy ve vás zanechají vyšperkované titulky z následující přehlídky?

Narcos. Nelehké téma drogových kartelů, narkobaronů a o jejich dopadení snících agentů uvádí odlehčené intro s bolerovým hudebním doprovodem a pár záběry skoro jako z dovolené. (Které ze záběrů jsou ty dovolenkové, záleží na tom, jestli se cestujete pokochat hejnem plameňáků, nebo převézt pár kufříků kokainu).

Temný případ (True Detective). Podobně jako u seriálu Narcos. Ve folkovém duchu hrají The Handsome Family před epizodami detektivky z jižanské Louisiany. Přes siluety Matthewa McConaugheye a Woodyho Harrelsona se s baladickou ponurostí přehrávají různé výjevy. Co se však Louisiany týče, nelze nevzpomenout třeba upírskou Pravou krev (True Blood), která život městeček amerického venkova prokládá rozhodně smyslnějšími záběry, než jsou zachmuřené tváře vyšetřovatelů Temného případu.

Dr. House. Znělka chtě nechtě známá snad ve všech našich domácnostech se nesnaží být ničím víc, než čím je – výčtem jmen stojících za vývojem seriálu. A přesto jde pro mnohé o povinných třicet sekund k víc jak stovce epizod podbarvených songem, který bude navždy evokovat nemocniční prostředí.

Noční recepční (The Night Manager). Hugh Laurie si může připsat druhý zářez v tomto výčtu, neboť je součástí i tohoto seriálu. Poutavá grafika titulků spojuje zdařilými vizuálními transformacemi zbraní s prvky bohatství a luxusu. V šesti epizodách série si lze během tohoto úvodu vždy všimnout něčeho jiného a zajímavého.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Komentáře 3

fimi. | 11.02.2018 19:08
mně se líbí znělka Godless...ta je také pěkná
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu