Hra o trůny: Stane se z Tyriona Lannistera zrádce?

Hra o trůny: Stane se z Tyriona Lannistera zrádce? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Loajalita Tyriona Lannistera může být v závěrečné sérii vystavena těžké zkoušce. A jak se podle nás v dilematu mezi rodinou a svou věrností rozhodne?

Říká se, že zradu má člověk v krvi. O tom, zda je to dědičná záležitost, kterou si s sebou nesou všichni rodinní příslušníci, se přesvědčíme již velmi brzy. Fanoušci ságy, jejímž středobodem je slavný Železný trůn, se už jistě dovtípili, že nemůže být řeč o nikom jiném, než o slavném domu Lannisterů, jehož tři čelní představitelé budou hrát v blížících se událostech, které rozhodnou o osudu Západozemí, bezpochyby klíčovou úlohu. Současná hlava rodiny – královna Cersei, již v minulosti mnohokrát prokázala, že loajalita nemá v jejím světě místo, protože nevyhnutelně vede k mocenskému pádu a zatracení. Její bratr, zlatý muž rodu, Jaime, vyznával, alespoň navenek, po většinu svého života stejnou filozofii. S přibývajícím časem si ale uvědomil, že muž v jeho světě je posuzován podle toho, jak velkou váhu má jeho slovo. Ten nejmladší ze sourozeneckého tria, Tyrion, se vždycky na povrchu jevil jako pragmatický politik, který ale hluboko uvnitř po celý svůj život zoufale hledal osobu, ve kterou by mohl opravdu věřit. Jeho přání se mu nakonec splnilo.

 

Who's your favorite Lannister? 

Příspěvek sdílený Peter Dinklage (@peterdinklage),

Jeho život se změnil od základů, když potkal legendární dračí královnu, která v jeho očích ztělesňovala všechny ideály velkého panovníka. Jeho slib věrnosti na konci šesté série je jedním z nejdojemnějších momentů celé ságy. S blížícím se koncem bude ovšem jeho věrnost vystavena těžké zkoušce a fanoušci se vášnivě přou, zda se mu nakonec rodinné vazby nestanou jeho zkázou. Jaime Lannister se na konci sedmé série rozhodl vydat na sever a dodržet tak přísahu, kterou dal Jonovi a Daenerys. Otázkou je, do jaké míry se jeho příjezd a vysvětlení, které s sebou veze, setká s pochopením ze strany naší nově se tvořící aliance proti Nočnímu králi. Lannisterové v minulosti již několikrát prokázali, že jsou mistři úskoků, kteří mění partnerství podle toho, jak to situace vyžaduje. Vedle toho zde máme rovněž incident z první epizody, kdy Jamie vystrčil Brana Starka z okna, když jej nachytal během sexu s jeho sestrou Cersei. Bran si z tehdejšího incidentu odnesl celoživotní ochrnutí a ztrátu paměti. Asi by nikoho nepřekvapilo, kdyby se mu s jeho novými schopnosti a příjezdem slavného králokata začala pomalu vyplňovat mlhavá místa v jeho ztracené paměti.

S reputací, která bývalého člena královské gardy už od jeho útlého věku provází, je podle nás nejpravděpodobnější scénář, že Jaime skončí ihned po svém příjezdu ve vězení. Otázkou je, zda se jeho věznitelé rozhodnou přikročit k nejvyššímu možnému trestu. Pokud by se tak stalo, je těžké si představit, že by Tyrion stál pouze nečinně stranou. V zoufalé snaze pomoci svému bratrovi by se jej mohl pokusit zachránit a splatit tak svůj dluh z konce čtvrté série, kdy byly role obrácené a byl to Tyrion, kdo čekal ve své cele na popravu.

Na světlo pronikly amatérské záběry ze závěrečné bitvy GoT
 

Takový čin se rozhodně nesetká s pochopením ostatních a je vysoce pravděpodobné, že bude obviněn ze zrady. Zda bude rozsudek skutečně vykonán, to ví v tuto chvíli pouze Daenerys, která by měla mít v této věci poslední slovo. Bylo by velmi zajímavé sledovat, zda by se svému věrnému služebníkovi rozhodla prokázat milosrdenství, či nikoliv. Co myslíte vy? Jaký bude finální osud Tyriona Lannistera?

Hra o trůny: Internet obletěly nové snímky z Dubrovníku
 

V galerii si rozhodně nezapomeňte prohlédnout nejnovější fotky z natáčení nejen z Dubrovníku, kde se nachází Královo přístaviště, ale také ze severoirského Belfastu, kde stojí kulisa hradu, nejspíš Zimohradu.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu