Pan prstenů: Amazon zaplatí za seriál astronomickou sumu

Pan prstenů: Amazon zaplatí za seriál astronomickou sumu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Amazon na seriálové verzi populární fantasy nehodlá šetřit.

Fakt, že streamovací služba Amazon si pořídila práva na seriálovou adaptaci Pána prstenů a hodlá je co nejdříve použít, je nám znám už od konce minulého roku. Ze začátku nebylo stoprocentně jasné, jestli se opravdu dočkáme přímého remakeu, nebo se scenáristé inspirují rozsáhlou mytologií Středozemě a nabídnou nám něco úplně nového, později se ale o seriálu začalo mluvit čistě jako prequelu k hlavnímu příběhu, který by se nejspíš odehrával mezi událostmi Hobita a samotného Pána prstenů. Co ale bylo jasné už v počátcích, je to, že se společnost neváhá plácnout přes kapsu. Už jen za samotná práva Amazon vysolil solidních 200-250 milionů dolarů a předpokládalo se, že první série jej vyjde na dalších 100-150 milionů. Teď se ale objevují zprávy, které rozpočet ještě astronomicky zveličují.

Chystaný seriál ze světa Pána prstenů očima Gandalfa a spol.
 

Podle zdrojů serveru Reuters, který pro veřejnost mapuje všechny možné investice a plánované útraty velkých firem, by se celková částka potřebná k natočení prvních dvou řad seriálu měla vyšplhat až na 500 milionů dolarů a více. Pokud je zpráva pravdivá, musí mít Amazon v seriál opravdu pořádnou víru. S takovým rozpočtem by nás mohlo na obrazovkách potkat ještě větší a epičtější měřítko, než se kdy objevilo například ve Hře o trůny. I když je mnoho fanoušků poměrně skeptických, příslib obrovských bitev a detailně prokresleného světa, jako ho známe z filmové adaptace, by alespoň nějaké části z nich mohl změnit názor, nemyslíte?

Zajímavost dne: Kolik stojí natočit 1 díl finálové Hry o trůny?
 

Fanouškovská podpora je pro úspěch seriálu samozřejmě nesmírně důležitá a jedním způsobem, jak si je získat na svou stranu, by určitě bylo znovu obsadit herce z původní trilogie filmů zpátky do jejich ikonických rolí. Sice nevíme, jestli seriál s filmy sdílí tu samou kontinuitu, i tak by ale pohled na staré známé tváře mnoho lidí určitě potěšil. Co si o ale myslí samotní herci? Jak už vás informoval kolega na Fandíme filmu, Ian McKellen, představitel Gandalfa, by se do role jednoznačně znovu vrátil a pokud by o něj mělo studio zájem, má okamžitě volat.

O svůj pohled na věc se ale podělili i tři další herci. Sean Astin, který propůjčil svou tvář Samovi, prý vždy počítal s tím, že nějakých patnáct let po konci jejich filmů na nějaký remake dojde a on určitě není proti. S návratem sice nepočítá, ale projekt ho zajímá a v televizi ho určitě nechce minout. Prakticky stejný pohled na věc má i mistr Motion Capture, Andy Serkis neboli Glum. Ten ani nepočítá s tím, že by ho kvůli roli znovu oslovili, ale stejně jako Astina ho zajímá, co Amazon chystá.  Kdo s novým seriálem kompletně nesouhlasí, je ale John Rhys-Davies. Ten si ve slavné trilogii střihl roli trpaslíka Gimliho. Podle jeho vlastních slov se jedná o ,,nechutný a nevychovaný pokus vytěžit ze značky peníze“ a že ,,Tolkien se musí otáčet v hrobě“. Od něj tedy s návratem nepočítejte určitě.

V galerii si můžete porovnat, jak výše zmínění pánové vypadají dnes oproti jejich mladším já před patnácti lety.

Zdroje: Reuters, Den of Geek, EW, Digital Spy, Screen Crush

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

jajar | 20.03.2018 22:32
Nevím jak by se na plátnech vyjímal drak o velikosti horského masivu.. Myslím že cokoliv ze Silmarilionu je kvalitně nezfilmovatelná látka.. Protože je tam tolik příběhů a velkých bitev, že by se to finančně nikdy nevyplatilo.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu