Nightflyers: Sci-fi od autora Hry o trůny má první trailer

Nightflyers: Sci-fi od autora Hry o trůny má první trailer | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Strašidelný dům, ale na vesmírné lodi. Přesně taková má být nová seriálová jízda z pera George R.R. Martina.

O Georgeovi R. R. Martinovi tu v devadesáti procentech případů mluvíme ve spojitosti s jeho knižním a už několik let i seriálovým megahitem Hra o trůny, ale ti z vás, kteří náš web sledují už delší dobu, mohli zaregistrovat, že jeho jménu tu bylo spojováno i se seriálem jménem Nightflyers. Kniha se nikdy nedočkala takové slávy jako autorův výše zmiňovaný magnum opus, ale jako koncept pro seriál zní velice slibně. Pojednává o skupině astronautů, kteří se na své raketě jménem Nightflyer vydají prozkoumat neznámou mimozemskou loď. Pomalu ale zjišťují, že nikdy neviděný kapitán lodi společně se zabudovanou umělou inteligencí je možná vedou trochu jiným směrem, a to přímo do hlubin vesmíru. O seriálu jsme toho zatím věděli opravdu minimum, teď se ale k veřejnosti konečně dostal první teaser/pohled do zákulisí, a aspoň za sebe musím říct, že na první dojem zapůsobil skvěle.

Nightflyers: Vesmírná podívaná G. R. R. Martina je za dveřmi
 

Video nám prezentuje pozvolné, ale zároveň pořádně mrazivé, až hororové pohledy na interiér lodi i na k smrti vyděšenou posádku, a když se začíná zdát, že jde pořádně do tuhého, jsou seriálové záběry nahrazeny rychlým pohledem do zákulisí. Tvůrci nám tu prezentují svůj názor na to, jak by výsledný seriál mohl vypadat, a při slovech jako ,,k*revsky super“ a ,,jako nic, co byste kdy předtím viděli“ se rozhodně dá říct, že nešetří chválou. Nic jiného se od samotných filmařů nedá čekat, ale i tak je milé vidět, že mají tvůrci pořádný zápal pro věc, nemyslíte? Sám autor předlohy pak seriál popisuje jako ,,strašidelný dům na vesmírné lodi“ či dokonce ,,film Psycho ve vesmíru“. Tak uvidíme, jestli výsledný projekt všem těm ovacím i dostojí, ale soudě podle toho, co jsme zatím v traileru viděli, není důvod o tom pochybovat.

Nakonec si ještě povíme o změně showrunnera, která podle serveru The Wrap proběhla. O seriál se původně staral Daniel Cerone, který má na kontě produkování a scenáristiku seriálů jako Dexter, Mentalista či Constantine. Od projektu prý odešel kvůli kreativním neshodám. Seriál za něj ale velmi rychle našel náhradu, a to v podobě Jeffa Buhlera, který se do té doby na Nightflyers podílel jen jako scenárista. Pro Buhlera je seriál prvním větším projektem. Nightflyers se dostane na stanici Syfy někdy na podzim, u nás si ji ale budete moci naladit jen na Netflixu. Jak na vás zatím seriál působí?

Zdroj: The Wrap, TV Promos

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu