Hra o trůny: Lady Stark potkal dle knih zcela jiný osud

Hra o trůny: Lady Stark potkal dle knih zcela jiný osud | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Autor knižní předlohy prozradil, která postava z knih mu v seriálu nejvíc chybí. Jaký osud ji potká v knize?

Pozor. Článek obsahuje nejen knižní spoilery. 

Knižní série Píseň ledu a ohně je bez debat jednou z nejlepších fantasy, která kdy spatřila světlo světa. Autor George R. R. Martin v ní stvořil naprosto unikátní svět plný ledových zombíků, draků a magie, který ale ukotvil v až děsivě realistickém prostředí drsného středověku. Čtenáři po celém světě byli do tohoto světa nenávratně vtaženi, a když v roce 2011 konečně přišla neméně skvělá seriálová adaptace první knihy s názvem Hra o trůny, velice rychle se katapultovala směrem k vrcholu žebříčku nejlepších seriálů všech dob. Přibližně v páté řadě se ale seriálová adaptace začala pomalu ale jistě od knih odklánět, a se začátkem řady šesté už jsme sledovali příběh, který se od Martinovy předlohy oprostil úplně. Při jakékoliv adaptaci samozřejmě ke změnám a vynechávkám dojít musí, autor se ale nyní podělil o to, jaký vynechaný příběhový element by do seriálu rád zpětně dodal.

,,V mých knihách mohou postavy vstávat z mrtvých.“ říká Martin. ,,Poté, co je oživena Catelyn Stark, se z ní stane pomstychtivá nemilosrdná vražedkyně. Její příběh bude pokračovat i v mé šesté knize. V celé sérii je to velmi důležitá postava. Pokud bych mohl v seriálu něco změnit, přidal bych ji do příběhu zpátky.“ Pokud nemáte tištěnou podobu Hry o trůny kompletně zmáknutou, nejspíš vám není příliš jasné, o čem tu autor mluví. V knihách je totiž mrtvé tělo Catelyn Stark (Michelle Fairley), které podřízli hrdlo na Rudé svatbě, hozeno do řeky a následně nalezeno Bratrstvem bez praporců a jejich vůdcem Bericem Dondarrionem (Richard Dormer). Beric svými modlitbami v Boha světla přivede mrtvou Catelyn zpět k životu a sám přitom život položí. Catelyn, s prořízlým hrdlem, neschopná mluvy a s popelavě bledou mrtvolnou kůží, zbývá v životě jen jediný cíl - pomstít svou rodinu. Převezme proto kontrolu nad Bratrstvem a začne napadat a bez soudu věšet každého Freye, na kterého narazí. Kvůli její nemilosrdné povaze a nenávisti, kterou ke svým nepřátelům chová, se jí po Západozemí začíná přezdívat Lady Stoneheart (kamenné srdce).  

Exkluzivně: Finále Hry o trůny očima věštce Vlasty Plamínka
 

Vzhledem k tomu, že seriálu už zbývá jen šest epizod, kam se musí horko těžko vejít konce pro všechny dosavadní dějové linky, je asi všem jasné, že na Lady Stoneheart už nejspíš nedojde. Knihy jsou ale před námi stále dvě a George R. R. Martin tento vynechaný příběh určitě hodlá aspoň na svých stránkách rozvést. Souhlasíte s Georgem, a také byste nemrtvou Catelyn v seriálu rádi viděli, nebo si bez ní vystačíte jako doposud?

V galerii si můžete prohlédnout několik fanouškovských vizí, jak by seriálová Lady Stoneheart mohla vypadat.

Zdroj: Forbes

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

V. Kluzáková | 24.04.2018 16:30
Po tolika dnech , kdy jeji mrtvola plula s prořízlým hrdlem v řece, musí vypadat hrůzostrašně. Asi bych zvolila obrázek jedna, měla by mít planoucí oči, a měla by zasahovat do děje a setkat se aspoň s dcerami.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu