Into the Badlands: První dojmy ze 3. řady

Into the Badlands: První dojmy ze 3. řady | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jeden z nejakčnějších seriálů současnosti přidal na brutálnosti.

Into the Badlands byl od své první řady svěžím úkazem, který sázel na zajímavý postapokalyptický svět, charismatického hlavního hrdinu Sunnyho (Daniel Wu) a kvanta akčních scén se skvělou choreografií. Tam, kde Banshee bodovalo v přestřelkách a pěstních bitkách, tam Into the Badlands míří na nadšence bojových umění, samurajských mečů a kuší. První řada byla oproti druhé izolovaným mikrosvětem, kde se vedou žabomyší války, které nemají na okolní dění převeliký vliv. Druhá série však poodkryla rozsáhlý svět, který stojí za širší prozkoumání a třetí řada v této expanzi sebejistě pokračuje.

Pokud jste tudíž nebyli nadšeni z rozdrobení linek a přeskakovaní z jedné lokace na druhou, díky kterým seriál přišel o soustředěnou jízdu čistě kolem titulního hrdiny, tak vám zřejmě první díl třetí sezóny příliš neučaruje. Into the Badlands se řadí mezi seriály, jejichž stopáž činí 40 minut, což u první řady bylo ideální, ale zde již nastává problém. Dějových linek je tolik, že se u každé nám známé postavy zastavíme jen na chvíli, navíc zde máme celkem šest epických bojových scén a naznačení budoucí hrozby v podání tří nových příchozích: Pilgrima (Babou Ceesay), Coral (Leslie Kunz) a Castora (Dean-Charles Chapman).

Tempo prvního dílu třetí řady je vskutku vražedné a byl jsem mile překvapen, jak hned v úvodu přidal seriál na brutálnosti a krvavosti. Herec Daniel Wu (Tomb Raider, Geostorm) toto zdrsnění seriálu vysvětlil tím, že Sunny coby novopečený otec musí dbát na naprostou ochranu svého potomka. Takže v situacích, které by dříve řešil kulantnějším způsobem, se teď nestydí jít přes mrtvoly. Tahle Sunnyho transformace je o to zajímavější v momentech, kdy utěšuje svého novorozeného syna s řádně zakrváceným obličejem od předchozí bitky.

Mimo postavy Sunnyho se díl nejvíce soustředil na Vdovu (Emily Beecham), která se vydala najít starého známého zabijáka Moona (Sherman Augustus) z minulé řady, a rovněž na mého oblíbence Bajieho. Nick Frost (Paul, Soumrak mrtvých) si svou roli užívá každým douškem. Sice jsem jeho postavě nejprve musel přijít na chuť (kvůli jeho odlišnosti a komediálnosti vůči ostatním postavám), ale ve třetí řadě jen nadále ukazuje, jakým osvěžujícím prvkem tohoto seriálu jeho postava je. Tvůrci mě v první díle potěšili i omezením postavy M.K. (Aramis Knight) na minimum. M.K. je tím nejslabším prvkem od první sezóny, jak díky slabé dějové lince, tak topornému herectví jeho představitele. Tady se ukázal jen v jedné scéně a ještě v ní byl poměrně sympaticky zdrchaný, takže za to mají ode mě tvůrci plusové body.

Akční scény přidaly na cákancích krve, amputovaní končetin a počtu bijců v jedné scéně. I po choreografické stránce je seriál stále na naprosté špičce a je vidět, že tvůrci měli dostatečný rozpočet na to, aby každá akční scéna působila neokoukaně. Tomu dopomáhají i zajímavé lokace či vydařené vizuální efekty, které jsou nejvíce patrné ve válečné sekvenci dvou armád na začátku epizody.

Into The Badlands neztrácí nic z toho, co se mi na tomto seriálu od začátku líbilo. Poodhalování záhad, prozkoumávání zajímavého světa prostřednictvím sympatických postav, intrikářství a zvraty, které nejsou vždy předvídatelné dopředu. Stále je však tento seriál přiznaným béčkem, které je vizuálně i akčně přepálené. Realističnost od seriálu nečekejte. Čekejte pořádnou porci popcornové zábavy, solidních akčních scén a jednoduchých smrtelně vážných onelinerů, které by v jiném seriálu zněli z úst postav laciným dojmem. Tady ovšem tyto hlášky a dlouhé upřené pohledy jen stvrzují tvůrčí uvolněnost a osobitý pohled na věc, který se nestydí za svou všudypřítomnou přemrštěnost.  

 

Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu