Hra o trůny vs. Gunpowder: Komparace postav očima Kita Haringtona

Hra o trůny vs. Gunpowder: Komparace postav očima Kita Haringtona | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Představitel Jona Snowa Kit Harington se pustil do srovnání dvou svých aktuálních rolí. Došel k jasnému závěru: Nic nemůže soutěžit s Hrou o trůny. 

Stačí jedna šťastná karta, a náhle se před vámi otevírají dveře, které většině smrtelníků zůstávají navždy skryty. Představitele populárního Jona Snowa, britského herce Kita Haringtona, vystřelil do popředí zájmu enormní úspěch nejpopulárnějšího seriálu současnosti Hra o Trůny. S podobným "problémem" se nyní potýká i Emilia Clarke. Bude zajímavé sledovat, jaký kurz naberou jejich kariéry po skončení populárního seriálu. Je ovšem nadmíru jasné, že odpoutat se od tváří postav, jejichž jména zná celý svět, nebude jednoduchý úkol. Haringtonovým nejnovějším pokusem je třídílná minisérie Gunpowder.

Hra o trůny: Kit Harington promluvil o účasti ve spin-offech
 

Samotný herec se v nedávném rozhovoru z Belfastu, kde právě natáčí Hru o trůny, rozpovídal na téma svého nejnovějšího seriálu. Poukázal na konkrétní podobnosti a rozdílnosti mezi Jonem Snowem a postavou Roberta Catesbyho – skutečné historické osobnosti, která hrála na začátku 17. století klíčovou úlohu v tzv. Spiknutí střeleného prachu. Jedná se o událost, kdy se skupina katolických rebelů snažila vyhodit do vzduchu Sněmovnu lordů. Hlavním terčem jejich pokusu o atentát byla hlava státu Jakub I. a členové jeho nejbližší rodiny.

První věc, která Haringtona během prvního dne natáčení uhodila do očí, byla velikost výpravy: „Když jsem přicházel první den na plac, říkal jsem si: Co myslíte tím, že nemáme ani 200 komparzistů? Nic očividně nemůže soutěžit s Hrou o trůny…“.

Po zbytek interviewu se věnoval komparaci vůdce anglického spiknutí a utajeného následovníka Železného trůnu: „Oba jsou z velké části introverti, kteří upřímně věří v to, co dělají. Oba mají silný etický kodex, který silně ovlivňuje jejich morální kompas. Kde se ovšem výrazně liší, jsou prostředky nezbytné k dosažení jejich cíle. Jon Snow chce životy zachraňovat a dělá všechno pro to, aby násilí předešel. Catesby chce naopak šířit násilí a smrt. Čím více, tím lépe."

Takovýto způsob uvažování podle Haringtona přichází v momentě, kdy je mladý muž konfrontován s životem ve společnosti plné násilí. Neustále hledáte způsoby, jak své okolí ohromit a vydobýt si respekt. A jakým lepším způsobem zapůsobit na společnost, ve které je násilí obecně přijímanou měnou, než spoustou krve a utrpení. Minisérie Gunpowder si odbyla svou premiéru ve Velké Británii koncem minulého roku. Dole se můžete podívat na trailer a rovněž několik fotek.

Zdroj: WikiofThrones

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu