Pán prstenů: Vrátí se Glum v podání Andyho Serkise?

Pán prstenů: Vrátí se Glum v podání Andyho Serkise? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Svého Miláška si nejspíš budete moct užít jen ve filmové trilogii. Herec promluvil o případné účasti na seriálu z prostředí Pána prstenů.

Nový seriál založený na legendárním fantasy světě od J. R. R. Tolkiena se chystá už pár měsíců, a zatím je nám o něm známo opravdu málo. Vystrašení fanoušci, kteří se obávali, že se jejich oblíbená filmová série dočká nežádaného remaku, už mohou po nocích spát klidněji, jelikož se čím dál více schyluje k tomu, že seriál bude hlavnímu příběhu sloužit jako prequel, dost možná s mladým Aragornem v čele. Co kdyby se ale scenáristé rozhodli oprášit další staré známé postavy, a prostě je do svého příběhu znovu napasovat? U Aragorna jistojistě dojde k přeobsazení, jelikož by musela být seriálová verze oproti té filmové výrazně mladší, u mnoha dalších postav by to ale nemusela být nutnost.

Většina ostatních ras Středozemě je dlouhověká, a pokud by herci z původní trilogie byli ochotní se do svých rolí vrátit a studio by o ně stálo, neměl by to být problém. Svůj zájem už dal najevo Ian McKellen, který by si Gandalfa rád střihl znovu, John-Rhys Davies, představitel Gimliho, by naopak nabídce zabouchl dveře. Co na to ale Andy Serkis?

Chystaný seriál ze světa Pána prstenů očima Gandalfa a spol.
 

Jak určitě víte, herec ve filmové trilogii redefinoval metody Motion a Performance Capture, a svým nespoutaným talentem přivedl na svět odporného Gluma. Serkis byl na dané téma dotázán už dříve, tentokrát byl ale daleko sdílnější a v jeho odpovědi jednoznačnější. Otázka jeho návratu padla při rozhovoru o jeho chystaném filmu Mowgli, a on odvětil: „Podívejte, nejspíš ne. Když už ten seriál dělají, tak určitě budou chtít začít od podlahy a vytvořit něco úplně nového. A přesně tak by to mělo být. Stává se to snad všem klasikám. Stejně jako mému Mowglimu. U velkých děl vždy dojde na repetici a na zbrusu nové verze. Podle mě je zapotřebí čerstvého a neotřelého úhlu pohledu a já nepochybuji, že přesně touhle cestou také půjdou.

Návrat Gluma tedy v chystaném seriálu nejspíš nečekejte. Serkis podle všeho totiž ani nepočítá s tím, že by byl osloven a chce, aby se Amazon vydal vlastním směrem a ne jen parazitoval na trilogii Petera Jacksona. Chtěli byste Serkise znovu vidět ve snímacím obleku na place, nebo s ním souhlasíte a doufáte, že seriál nabídne na Středozemi úplně nový pohled? Pod článkem se podívejte na video ukazující dlouhý proces, pomocí nehož byl Glum vytvořen a v galerii fotky Andyho Serkise při práci.

Zdroj: CinemaBlend

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

d | 21.05.2018 21:17
Já bych hlavně stál o zachování hudby, vizuálu a ideálně i exteriérů. Prostě zachovat ducha filmů
Vstoupit do diskuze

Související články

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

19.12.2001 | USA, Nový Zéland
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu