Téma: Co stojí za masivním rušením seriálů?

Téma: Co stojí za masivním rušením seriálů? | Fandíme seriálům
Nevíte, proč bylo zrušeno tolik vašich oblíbených seriálů? Po přečtení tohoto článku vám bude všechno jasné!

Jak jste jistě zaregistrovali, spousta seriálů byla zrušena. Rušit některé ze svých pořadů začaly všechny společnosti, i ty, jako je ABC, CBS, HBO, Netflix, FOX atd. Nezmizely přitom jen seriály, které mají teprve jednu řadu a jejich sledovanost není nic moc, ale zrušily se též seriály, které mají i více jak 5 řad a fanoušky po celém světě stále baví. Proč se to děje? Pojďme si nejdříve ujasnit fakta.

 

Proměnná zde existuje pouze jedna jedna - jde o peníze. Společnost si nebude držet seriál, který prodělává a lidé na něj nekoukají. Pokud máte rádi nějaký seriál, který byl zrušen právě z těchto důvodů, jako je třeba seriál Alex Inc., je mi líto. Nedá se s tím nic dělat. Peníze mohou ale narušit vysílání i jinak. Typickým příkladem je nyní společnost FOX. Ta podepsala dohodu s NFL (Národní fotbalová liga), v rámci níž zaručuje, že se bude fotbal na FOX vysílat po dobu 5 let. FOX bude díky této dohodě dostávat 550 milionů dolarů ročně. To je obrovská suma. Dost velká na to, aby motivovala společnost k odstranění některých seriálů z nabitého televizního programu.

Teď se ale pojďme bavit o budoucnosti. Každý rok se odvysílá mnoho prvních řad nových seriálů. Pohybujeme se tedy v rámci stovek nových seriálů za rok. Za chvilku by tyto všechny seriály
potřebovaly k přežití několik tisíc fanoušků, kteří by nedělali přes celý den nic jiného, než je sledovali. Zkrátka tento stav není trvale udržitelný. Budeme se muset smířit s tím, že nemůžeme celý život jen koukat na seriály (ano je to tak), a proto některé televizní projekty nebudou vydělávat dostatečné peníze, a časem se zruší. Můžeme tedy jen doufat, že seriál, který se nám líbí, má mnoho fanoušků po celém světě, kteří ho sledují se stejným zájmem, jako vy.

Zdroj: The Hollywood reporter
Metacritic
Rotten Tomatoes

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

Zelwak | 12.06.2018 01:47
Souhlasím. Úplně o hovně s prominutím. Ale lépe se to říct nedá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu