13 Reasons Why: Finále 2. řady čelí kritice kvůli znásilnění

13 Reasons Why: Finále 2. řady čelí kritice kvůli znásilnění | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 13 obrázků
Filnální epizoda 2. řady seriálu 13 Reasons Why čelí kritice kvůli scéně zobrazující anální znásilnění. Hlavní aktér tvůrce brání.

Pozor! Článek obsahuje spoilery k 13. epizodě 2. řady 13 Reasons Why.

Závěr 2. sezóny seriálu 13 Reasons Why poněkud šokoval fanoušky scénou, kde postavu Tylera velmi bolestivě znásilnil Monty v kooperaci s dalšími dvěma studenty v koupeně tyčí od mopu. Tu následně vytáhl celou od krve. Na sociálních sítítch se okamžitě strhla lavina komentářů, ve kterých se mnozí pohoršovali a vyjadřovali tak, že je scéna nechutná a naprosto zbytečná. Neakceptovatelná, toxická, prostě přes čáru. Hlavní aktér ztvárňující znásilněného Tylera Devin Druid (20) však silný moment 13. epizody brání. Tvrdí, že by nebylo fér, kdyby tvůrci scénu cenzurovali.

13 Reasons Why: Netflix potvrdil 3. řadu záhadným spotem
 

"Víte, lidé budou mít vždy své názory na náš seriál a na to, co děláme, ale myslím, že je důležité zůstat věrný tomu, o čem ten seriál je. Nemůžeme to zjemňovat nebo cenzurovat, protože takhle se tyto události dějí a myslím, že právě takové scény se snaží lidi přimět pochopit a porozumět tomu, co se při těchto nešťastných a tragických událostech skutečně děje," řekl Druid. 

"Jako herec jsem cítil velkou zodpovědnost za přesné vykreslení té bolesti. Domnívám se, že jde o nepředstavitelné ponížení, kterým si takový jedinec musí projít, když je napaden tímto způsobem, obzvláště se stigmatem kolem sexuálního napadení mužů, a navíc ve věku natolik křehké mužnosti. Myslím, že to hraje velkou roli v představě mužů o znásilnění. Je to totiž něco, o čem lidé příliš nepřemýšlí," vysvětluje herec. 

V galerii si kromě několika screenů z předmětné scény prohlédněte i nekteré konsternované reakce fanoušků seriálu 13 Reasons Why z Twitteru. 

Zdroj: MailOnline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu