Pippa Smith: Grown-Up Detective: Zaslouží si projekt pozornost?

Pippa Smith: Grown-Up Detective: Zaslouží si projekt pozornost? | Fandíme seriálům
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Nikdo z vás na tento seriál nejspíš nečeká. Jakási komediální detektivka se zmatenou dívkou v hlavní roli. Jenže… Joss Whedon!

Stanice Freeform, kterou můžete znát díky nespoutaným Sirénám, nebo nověji třeba díky komiksárně Cloak & Dagger, chystá projekt se spletitým pracovním názvem Pippa Smith: Grown-Up Detective. Zní to sice jako nějaké infantilní cosi z ranního vysílání Disney Channel, a vlastně kdo ví, co se z toho vyklube, ale jeden z důvodů, proč o seriálu informujeme, je klíčová postava stojící za jeho vznikem.

Onou osobou je již zmíněný Joss Whedon, který v tomto projektu zastává roli výkonného producenta a bude na realizaci (zatím ale není objednána celá série, všechno se teprve vyvíjí) pozorně dohlížet. S námětem přišly dámy Rebecca Drysdale (Key & Peele, Baskets) a Siobhan Thompson (účast v klipech College Humor a jejich tvorba). Freeform si s Pippou Smith nadále podrží svůj nastolený trend pořadů s ženami v hlavních, nebo alespoň v primárních rolích.

Cloak & Dagger: Ani finální trailer nepřesvědčil
 

O čem má tedy celá ta věc vlastně být? Myšlenka vsazená do půlhodinových epizod zní jasně: Seriál bude sledovat, jak se Pippa Smith, dívka mezi dvaceti a třiceti lety a dřívější dětská detektivka, vypořádává se vztahy, závislostí a přibývajícím věkem. V každé epizodě se bude zabývat novým případem a souběžně odhalovat větší tajemství. Kromě toho se bude pokoušet stanovit svému neuspořádanému životu nový směr.

Co dodat? Nepříliš originální námět je prezentován jako temný komediální seriál, čemu jistě uvěří každý, kdo narazil na díla stvořená rukou některé ze scenáristek. Jestli se však tážete, co na projektu přitahuje třeba Whedona, odpovědí může být věta z jednoho jeho loňského vyjádření srovnávajícího pozice mužů a žen v televizní branži: „Z toho, co dokáží ženy před kamerou předvést, se stal výborný artikl. Je zde víc možností, je vyprávěno víc příběhů, víc pravdy.“  

V paměti asi ještě mnozí drží Buffy, přemožitelku upírů, která dostala možnost stát se ikonou právě díky Whedonovi. Nechme se tedy překvapit, jak si povedete další ženská postava, které podává ruku.

V přiloženém videu je k nahlédnutí jeden ze skečů seriálu Key & Peele, na kterém dělala scenáristka Rebecca Drysdale.

Zdroje: Variety, BleedingCool

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu