The Outsider: Další bestseller od Kinga v hledáčku televize

The Outsider: Další  bestseller od Kinga v hledáčku televize | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Pojďme si Kingův nový příběh představit. Říct si, co ho úzce spojuje s mimořádně populárním Panem Mercedesem, a přihoďme další zprávu do škatulky zvané Temná věž.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Teprve před měsícem vyšel román The Outsider coby nejčerstvější kousek z literární pece Stephena Kinga. I tak relativně krátký čas však stačí na to, aby dílo vzbudilo zájem napříč všemi možnými médii. Z víru ohlasů, recenzí a komentářů na účet knihy ale nejvíc vyčnívá zpráva televizní společnosti MRC, která ve zkratce říká, že novinku přetransformuje do seriálové podoby.

Zápletka tkví v řešení vraždy jedenáctiletého kluka. Z ohavného činu byl usvědčený Terry Maitland, mezi lidmi oblíbený dětský trenér. Jeho vinu dokazuje jak svědek, tak přítomnost jeho DNA a otisků prstů na místě činu. Háček je v tom, že podezřelý má neprůstřelné alibi. Detektiv Ralph Anderson sleduje stopy a rozšiřuje vyšetřování, které záhy naráží na otázku s odpovědí stejně nezpochybnitelnou, jako gravitace: člověk nemůže být na dvou místech naráz. Nebo snad ano?

Mr. Mercedes 2: Známe datum premiéry!
 

I tato detektivka, ve které se jako v žánru spisovatel v posledních letech našel, je mísena s typicky mysteriózními prvky. Ve stejném duchu zaválela Hodgesova trilogie, která sbírala výborné známky jako seriál sítě Audience, a která za dva měsíce odstartuje druhou řadu. Není to ale jen pojetí příběhu, které dává vzpomenout na Pana Mercedese. V románu The Outsider se totiž ve významné roli objevuje i jedna z jeho hlavních postav!

Zde se nabízí otázka, jestli se v televizním “Outsiderovi“ rodícím se u konkurenční společnosti objeví také, nebo bude příběh nějak pozměněn. Různé a často i drastické změny jsou konec konců častou součástí převodu Kingových příběhů z papíru na plátno nebo obrazovku.

S tímto problémem se popere scenárista Richard Price (Dítě číslo 44, Výkupné). Knihu bude dělit do deseti epizod. Na primární producentské pozice zasednou muži od již zmíněného Pana Mercedese – jmenovitě Jack Bender (Ztraceni, Dětská hra 3) a Marty Bowen (série Labyrint, Nejdelší jízda). Bender je zároveň adeptem na režii alespoň pilotní epizody.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu