Brexit: B. Cumberbatch na první fotce

Brexit: B. Cumberbatch na první fotce | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Spojené království opouští "Evropu", Benedicta Cumberbatche pro změnu vlasy.

Channel 4 chystá drama týkající se Brexitu (stejně zní i pracovní název), ve kterém Benedict Cumberbatch (Kód Enigmy, Doctor Strange, Avengers: Infinity War) ztvární Dominica Cummingse, vedoucího kampaně Vote Leave, která odřízla Spojené království od zbytku Evropy.

Scénář pro tento dramatický seriál napsal cenami ověnčený spisovatel James Graham a režíruje ho Toby Haynes, který stojí za úspěšným seriálem od NertflixuBlack Mirror.

Brexit bude sledovat jak kampaň pro odstoupení z EU, tak o setrvání v ní z pohledu neznámých stratégů. Dále bude zkoumat moderní techniky pro využití dat, které přispěly k velmi nečekanému výsledku v politické sféře.

V seriálu si zahrají Rory Kinnear (Skyfall, Black Mirror) jako Craig Oliver, řídící komunikací bývalého ministra Davida Camerona, John Heffernan (The Crown) jako Matthew Elliott, politický lobbista a výkonný ředitel kampaně Vote Leave. Dále hrají: Richard Goulding jako Boris Johnson, Oliver Maltman jako Michael Gove, Paul Ryan jako Nigel Farage a Liz White coby manželka Dominica Cummingse, Mary Wakefield.

Sám Graham se k Brexitu (seriálu) vyjádřil takto: “Jsem tak natěšený – nemluvě o nervozitě – že jsem dostal šanci se dostat pod kůži tomu, co se stalo v průběhu tohoto historického hlasování".

“Doufám, že když ztvárníme zákulisí této kampaně, budeme moci vydedukovat následky toho, co se stalo v těch osmi týdnech, které navždy změnily tuto zemi. Pracovat s tímto neuvěřitelným týmem a Channel 4, který přivede tento projekt k životu, je opravdová pocta".

Zdroj: Digitalspy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu