Jeho temné esence: Příchozí herci katapultují seriál ke hvězdám

Jeho temné esence: Příchozí herci katapultují seriál ke hvězdám | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Fantasy sága překvapuje zatím posledními castingovými novinkami. Projektu poskytne služby jeden z nejpopulárnějších herců Hollywoodu.

Již nějaký pátek je známo, že svou účastí obohatí ambiciózní projekt Jeho temné esence hvězdička Dafne Keen (Logan) a všestranně nadaný Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins se vrací, hudba k pohádce Odvážná Vaiana). Z dvojice se teď stal o něco rozsáhlejší seznam herců, a režiséru Tomu Hooperovi to bezpochyby poskytne k využití slušnou dávku hereckého talentu.

Jako první mezi osazenstvo uvedu herečku Ruth Wilson, držitelku Zlatého Globu pro nejlepší seriálovou herečku za své účinkování v dramatickém seriálu Aféra. Kromě toho ji můžete znát z áčkových snímků jako Osamělý jezdec nebo Zachraňte pana Bankse. Její rolí bude jedna z hlavních postav, Marisa Coulter. Tuto osobu si jistě pamatujete ze Zlatého kompasu (2007) v podání Nicole Kidman.

Jeho temné esence: Chystá se nové fantasy s oscarovou režií
 

Hlavní hrdince Lyře (Dafne Keen) bude opatrovníka hrát Clarke Peters, herec dobře známý divákům úspěšného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Pokud vám to nic neříká, v posledních letech účinkoval třeba v první řadě marvelovské Jessicy Jones, ve Stínech nad Jerichem či v prvním Johnu Wickovi.

Dalším pánem na holení je pak jednoznačně přírůstek nejžhavější. Jamese McAvoye není třeba nikomu představovat. Ve spletitém fantaskním příběhu se podepíše pod roli Lorda Asriele, který je další ze stěžejních postav románu. McAvoy přebírá roli aristokratického a nelítostného dobrodruha po Danielu Craigovi, který se s ní popral ve zmíněném Zlatém kompasu.

Dle dostupných informací Peters a McAvoy začínají se svou prací na osmidílné sérii v těchto dnech. Produkční společnosti Bad Wolf a BBC Worldwide mezitím lákají distributory, kteří by měli zájem zařadit Jeho temné esence do vysílání nebo videoknižnic. Mezi uchazeči pro zakoupení mezinárodních a amerických práv jsou i společnosti jako Apple a Netflix. Jak to tak vypadá, jeden z nejdražších britských projektů asi prachem nezapadne.

V přiloženém videu mluví autor předlohy o nových příbězích z univerza Jeho temných esencí, které vznikají pod souhrným názvem The Book of Dust. První část nové trilogie u nás vyjde koncem roku 2018.  

 

Trilogie ve svém úvodu představuje sirotu Lyru žijící ve světě v mnohém podobném a v mnohém odlišném tomu našemu. Pátrá po uneseném kamarádovi a odhaluje hrozivé plány únosů dětí a dostává se na cestu k porozumění zvláštního fenoménu zvanému Prach. Na nebezpečné pouti se k ní připájí kluk Will, vlastnící speciální nůž umožňující přeřezat si průchody mezi různými světy. Lyra se postupně dovídá pravdu o svých rodičích o svém osudu a se svým souputníkem se dostává do válečné vřavy proti nebeským sílám, která vede k završení epického fantaskního putování plného magie, zvláštních artefaktů, démonů a paralelních světů.

Zdroje: Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu