Hra o trůny: Detaily o výpravě seriálu prozrazeny

Hra o trůny: Detaily o výpravě seriálu prozrazeny | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Deborah Riley je hlavou uměleckého oddelění slavného seriálu Hra o trůny a v nedávném rozhovoru se rozpovídala o svých oblíbených lokalitách a historkách, které se k nim vážou.

Hra o trůny se může pochlubit jedním z největších rozpočtů v televizní historii. Štědrá šeková knížka kabelové stanice HBO je více než dobrou zárukou toho, že tvůrci nemusejí při natáčení počítat každý cent a můžou si tak dovolit popustit uzdu vlastní představivosti a kreativitě. Dvě oblasti, u kterých si divák stoprocentně všimne bohatého rozpočtu, jsou kostýmy a především výprava. Právě druhý jmenovaný obor je jednou z nejsilnějších a nejoceňovanějších stránek celého seriálu. A byla to právě Deborah Riley, hlavní produkční designérka, která se nedávno v jednom rozhovoru rozpovídala o svých oblíbených lokacích.

Hra o trůny: 10 extra zajímavostí, o kterých jste na 90% neslyšeli
 

Když byla držitelka britské televizní ceny BAFTA za výpravu tázána, na který svůj výtvor je nejvíce hrdá, tak se zmínila celkem o třech. Prvním jsou přijímací komnaty dračí královny v Meerenu ze 4. série. Jednalo se totiž o první větší projekt, který měla jako šéfka oddělení na starosti, a právě z tohoto důvodu zaujímá v jejím srdci speciální místo.

Další oblíbenou lokalitou je ikonická Hall of Faces nacházející se v Domě černé a bílé v Bravoosu, která hrála ústřední roli v 5. sérii, když zde trénovala Arya pod dohledem Jaqena H'ghara, tajemné postavy a nájemného vraha ve službách Boha mnoha tváří. Příprava a konstrukce celé místnosti byla tím nejnáročnějším a z hlediska financí rovněž zdaleka nejdražším, do čeho se kdy tvůrci v seriálu pustili. Doslova pak autorka řekla: „Pro celou místnost jsme museli použít více než 600 prostetických tváří, všechny v různých stupních dokončení - podle toho, jak blízko ke kameře během natáčení budou. Pamatuji si, že se tehdy jednalo o velký problém, protože nikdo neměl zpočátku tušení, že budeme potřebovat takového množství 'živých' masek. Vtěsnat celý projekt do našeho rozpočtu byl opravdu velký oříšek.“

Na konec ovšem dodala, že její úplně nejoblíbenější lokalitou je velká přijímací síň na Dračím kameni, která od nepaměti sloužila jako základna a domov členům Targaryenské dynastie, což byl i hlavní důvod, proč si jej za svůj domov vybrala Daenerys, když v sedmé série připravovala svou invazi do Západozemí.

Podle její tvůrkyně se jednalo o tu zdaleka nejoriginálnější stavbu z celého seriálu, ze které už na první pohled vyzařovala obrovská síla a historie. Co si myslíte vy? Souhlasíte s autorkou? Jaké jsou vaše oblíbené lokality v seriálu? Níže zhlédněte video, kterak Deborah mluví o své práci na seriálu Hra o trůny.

V galerii si prohlédněte obrázky míst, o kterých je v článku řeč. 

Zdroj: Wikiofthrones

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu