Hra o trůny: Osud dvou důležitých postav je nejspíš odhalen!

Hra o trůny: Osud dvou důležitých postav je nejspíš odhalen! | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 15 obrázků
Scénáře pro sedmou řadu jsou nyní online a osvětlují záhadu z poslední epizody. V galerii najdete zákulisní fotky Kristofera Hivju, představitele Tormunda.

Během všech sedmi dosavadních řad Hry o trůny nás scenáristé přinutili vydržet opravdu mnoho cliffhangerů, nejspíš žádný ale nezanechal takový dopad, jako úplně finální scéna sedmé sezóny. Vidět Zeď, dosud nepokořený a neporažený štít jižního světa proti hrůze, kterou přinášejí Bílí chodci, roztrhanou na kusy Zimním králem na hřbetě draka bylo nadmíru zdrcující. Pro některé možná až natolik, že úplně opomněli nikdy neodhalený osud dvou postav, které Zeď při jejím pádu obývaly. Těmito postavami jsou samozřejmě Tormund Obrozhouba (Kristofer Hivju) a Beric Dondarrion (Richard Dormer). Tento pár bojovníku celou zkázu zblízka sledoval, dá se říct až příliš zblízka. Při útoku Nočního krále se totiž oba museli co nejrychleji pokoušet o úprk, aby rozpad Zdi přežili. Jestli se jim to ale povedlo, to jsme se nikdy nedověděli. Nyní ovšem HBO uveřejnilo na internet kompletní scénář celé sezóny pro porotu cen Emmy, a fanoušci se tak mohli detailněji podívat, jak se celá scéna odehrála na papíře. Co našli?

Hra o trůny: SPOILER! Která postava se v 8. řadě neukáže?
 

Scénář je v porovnání se svou zfilmovanou verzí prakticky beze změny a celou scénu jen slovně popisuje, nikde v něm ale nestojí, že by Tormund s Bericem zemřeli. Jejich osud je zanechán otevřený a je tedy rozumné si myslet, že pokud by showrunneři David Benioff a D. B. Weiss zamýšleli obě postavy sprovodit ze světa, jistě by to do scénáře viditelně zaznamenali. V něm ale stojí pouze: „Tormund a Beric vedou své druhy z řad Divokých směrem ke schodům vysekaných v ledu – Východní hlídka má místo výtahu Černého hradu pouze klikaté schodiště. Společně prchají o život a zmizí z dohledu.“ Tohle jako potvrzení smrti rozhodně nezní. O definitivní odpověď se samozřejmě nejedná, prozatím bych ale ani jednu z postav neodepisoval. Pokud se ovšem tvůrci nerozhodnou z jejich smrtí udělat první scénu řady osmé a naladit nás tak na pořádně krvavé finále. Doufejme v opak.

Zákulisní fotky s Kristoferem Hivju si prohlédněte v galerii.

Zdroj: Emmys.com

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu