Přijela pouť: První dojmy na novinku Petra Kolečka

Přijela pouť: První dojmy na novinku Petra Kolečka | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Nevýrazné téma zachraňují slušní herci a krátká stopáž.

Stream reaguje na spuštění Mall.TV novým seriálem od scenáristy Okresního přeboru Petra Kolečka a po ubíjející nudě Hasičárna Telecí, nedopečeném Štaflu, kuriózním Krmelci či výplachovém Kadeřnictví se konečně jedná o seriál, který mě hned v úvodu neodradil a nenaštval.

Nepřehlédněte: TOP 8 premiér třetího říjnového týdne
 

Přijela pouť v krátkém pilotu stihne pouze představit ústřední postavy a nastínit rivalitu mezi dvěma kolotočářskými rodinami, ale díky slušnému hereckému obsazení a scenáristickému umu Petra Kolečka těch prvních 16 minut uteče jako voda a některé hlášky dokonce vyvolají i smích. Velkým překvapením je pro mě Tomáš Matonoha, který mě svým poťouchlým výrazem často rozčiluje, ale zde to byl právě on, kdo stál za nejpovedenějšími scénkami úvodního dílu.

Dalším hercem, kterému padne role na tělo, je zachmuřený Michal Suchánek, kterého můžete momentálně vidět v mallovském seriálu Život je hra od režiséra Jana Prušinovského (opět Okresní přebor). Zbytek obsazení v čele s Oldřichem Navrátilem, Alenou Mihulovou, Barborou Mottlovou a Jakubem Prachařem toho za úvodní čtvrt hodinku mnoho nepředvedl, ale to se při takovém krátkometrážním formátu dá očekávat. 

Nevýraznému formátu pomáhá i ladně zakomponovaná porevoluční atmosféra 90. let, přičemž hned v úvodu je zřejmé, že z nově nastavené politické situace bude plynout valná část komediálních situací. Od ostatních seriálů z dílny Streamu se tento odlišuje i po řemeslné stránce. Titul Přijela pouť oplývá zajímavou kamerou s chladnými filtry a jednotlivé záběry působí filmověji než jiné seriály od této internetové služby.

Po prvních 16 minutách se těžko predikuje, zda z tohoto seriálu vyleze povedená komediální jednohubka nebo další ze zapomenutých internetových  seriálů. Obyčejné téma se ovšem povedlo rozehrát obstojně a díky kvalitním hercům a retro atmosféře dám tomuto seriálu milerád šanci.

V galerii najdete fotografie k seriálu ve vysokém rozlišení. První díl s názvem Vědma si můžete pustit zde.

Oficiální synopse: Po revoluci začíná být jasné, že kdo v tom umí chodit, může začít vydělávat víc než kdykoli předtím. Zároveň ale touha uspět najednou znamená porušit stará pravidla slušných světských a Danielovi chtě nechtě v žilách koluje světská krev. Postupně vychází najevo, že je tak ještě tvrdší než jeho otec Jaroslav. Ba co víc, že je i tvrdší než jeho děd Jindřich. Jak daleko bude Daniel schopen zajít, aby zachránil rodinu? Vybere si život v Praze se svou přítelkyní Pavlou (Eliška Křenková)? Nebo podlehne kouzlu Andreji? A jaká je ve skutečnosti cena za svobodu?

Zdroje: Stream

Naše hodnocení
6/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu