Temný případ 3: Hlavní role byla určena pro herce bílé pleti

Temný případ 3: Hlavní role byla určena pro herce bílé pleti | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
S blížící se premiérou 3. série Temného případu se pro Variety rozpovídal Mahershala Ali, kterak k hlavní roli přišel.

Se zajímavou informací ohledně své role přišel Mahershala Ali, výherce Ceny Akademie za vedlejší roli v roce 2017, který se objeví jako policista Wayne Hays ve 3. řadě seriálu Temný případ (True Detective). Prozradil, že role byla původně napsána pro herce bílé barvy pleti, zatímco Ali měl hrát černou vedlejší postavu. Nakonec přesvědčil tvůrce seriálu Nica Pizzolatta, že se do hlavní role bude hodit lépe. 

Temný případ 3: Matthew McConaughey by neváhal ani vteřinu
 

"Četl jsem scénáře a byl jsem z nich ohromen," říká Ali. "Četl jsem první čtyři epizody a v té době jsem měl hrát vedlejší postavu. A v hlavě jsem si říkal, že tohle dělám celý svůj život, ještě nikdy jsem nehrál hlavní roli. Je mi 40 let a pokud se to nestane teď, tak už nikdy." Herec tedy napsal svým příbuzným, kteří mu poslali fotky jeho dědečka z Kentucky, který pracoval pro policejní oddíl. Tyto fotky poté Ali poslal Pizzolattovi a řekl: "Vidíš, my jsme v této pozici v 60. a 70. letech existovali. Tohle je v Arkansasu." 

Následně se rozpovídal o tom, že hlavní postava s černou pletí v době, v jaké se má 3. série odehrávat, by vylepšila celý příběh. "Nemusíme diváky mlátit rasismem přes tvář, to není zastoupeno jen tím slovem na 'n', stačí když hlavní postava někoho vyslíchá, ale on se mu ani nepodívá do očí, začne raději adresovat toho bělocha vedle mě (vedlejší roli si střihne Stephen Dorff, pozn.red.). Ale to já jsem hlavní vyšetřovatel." Rasimus tedy určitě bude jedním z motivů, se kterými se ve 3. sérii Temného případu setkáme. Nicu Pizzolattovi se tento nápad zřejmě zalíbil a po pár dnech přemýšlení Alimu odepsal se slovy: "Tak jo, jdem do toho."

3. série má premiéru 13. ledna na stanici HBO. Mahershalu Aliho si v roli Wayna Hayse můžete prohlédnout v naší galerii nebo v oficiální ukázce.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu