Most! versus rasismus: Korektnost z Ameriky je neakceptovatelná, říká Petr Kolečko

Most! versus rasismus: Korektnost z Ameriky je neakceptovatelná, říká Petr Kolečko | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nový seriál Most! vzbudil mezi českými diváky bouřlivé diskuze. Je prý rasistický! Scenárista Petr Kolečko toto však zásadně odmítá. "Jen pojmenováváme věci normálně," říká.

Scenárista Petr Kolečko, spoluautor nového satirického seriálu České televize Most!vyvolal spolu s režisérem Janem Prušinovským tímto projektem velké diskuze. Dle některých je totiž rasistický, útočí na Romy a škatulkuje obyvatele Mostu. V rozhovoru pro DVTV Martin Veselovský konstatoval, že se v dnešní době tvůrci bojí nekorektního humoru, s čímž Kolečka konfrontoval.

"Já rozhodně nerespektuju současný sklon k té korektnosti, to prostě odmítám na tohle přistoupit, odmítám přistoupit na některé mediální interpretace některých světových jevů, myslím, že tohle nejde a je zdravé, že Česká televize tohle pustila. Já sám to za nic kontroverzního nepovažuju," nechal se slyšet Petr Kolečko, který se podílel třeba i na Okresním přeboru, na Trpaslíkovi nebo na Lajně.

TOP 5 seriálů, které by dnes byly politicky nekorektní (a proč)
 

Všichni víme, že politická korektnost, která se na nás valí ze západu, v některých případech přichází s naprosto absurdními závěry a hází přes palubu projekty a lidi, kteří by třeba do zábavního průmyslu přinesli notnou dávku zábavy. Mnoho zahraničních herců se nechalo slyšet (nutno říct že velmi opatrně), že v současné době by se jejich kdysi úspěšné projekty v původní podobě vůbec nedostaly na obrazovku. Třeba seriál Kancl nebo Sex ve městě. Někteří hyperkorektní jedinci dnes dokonce odsuzují i seriál Přátelé, že je sexistický. Toto však Kolečko otevřeně sabotuje a nebojí se to vyřknout nahlas.

"Hranice humoru není. Ze všeho se dá dělat sranda. Už jsem napsal i komedii o rakovině a navíc se říká, že do dobré komedie patří smrt. Já si opravdu myslím, že kultura toho humoru a té korektnosti by se měla někam posunout. Tohle úplně nejde, kam jsme se dostali. Hlavně věci, co k nám přichází od kolegů ze Spojených států, to je neakceptovatelné. Třeba to, že se každá blbost nazve rasismem, tomu rasismu jen pomáhá. Stejně tak je to se sexuálním obtěžováním. Já to prostě nechápu, jak jsme se do téhle situace mohli dostat a ten Most! je přesně o tom. Je to o snaze pojmenovávat věci normálně," vysvětlil scenárista.

"Vadí mi ta bublina kolem toho. To nálepkování. Zdravý rozum by měl občas zvítězit," dodal na závěr Kolečko.

Souhlasíte s ním?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu