Vikingové: Nad Freydis se stahují mračna! Co nás čeká v předposlední epizodě?

Vikingové: Nad Freydis se stahují mračna! Co nás čeká v předposlední epizodě? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Co nás čeká v předposlední epizodě 5. řady seriálu Vikingové?

Pozor, článek obsahuje spoilery k epizodě 18.

Příběh 18. epizody nás opět přivádí do Kattegatu, kde Ivar likviduje své odpůrce. Mezi nimi nechá zaživa upálit i Hvitserkovu družku Thoru. Freydis mu zároveň konečně porodí potomka - syna - ovšem znetvořeného. Přestože Ivara Freydis nadšeně přesvědčuje, že jeho deformace je znamením bohů, Ivar má zlomené srdce. V závěru epizody ponechá dítě napospas přírodě, čímž ho usmrtí. Srdceryvná scéna je analogií ke scéně z 2. řady, kterak se Ragnar rozhodne odnést do lesů malého Ivara. Toho však následně najde Aslaug a zachrání ho. Oba muži tak činí z lásky k dítěti, které nechtějí vystavit utrpení. V případě Ivara se jedná ve vší jeho krutosti o záblesk lidství. Ukázka na epizodu 19 s názvem "What Happens in the Cave"  (viz níže) ukazuje, že se Freydis kvůli znetvořenému synovi dostane do problémů. Její pozice je značně oslabena!

Vikingové: Osud seriálu je zpečetěn!
 

Mračna se stahují i nad Haraldem, který dále neunese Bjornovo štěstí a pustí se s ním do boje. Nejen že mu závidí Gunnhild, se kterou se v 18. epizodě oženil, ale vnímá i to, že mu Bjorn velice nenásilně přebírá z rukou moc a vliv nad armádou. Jak odhaluje ukázka, dojde mezi nimi k boji. Boj na život a na smrt bude muset absolvovat i Ubbe, který vyzval k boji dánského krále Froda, který odmítl jeho smírčí dohodu a chce útočit na Wessex. Judith má rakovinu prsu a s největší pravděpodobností umírá. Jak se to vyvine s Lagerthou, která se očividně z toho všeho zbláznila, to ještě uvidíme. Hvitserk přesvědčí krále Olafa, aby s ním vyrazil na Kattegat a sesadil Ivara.

Pokud vše dopadne tak, jak se plánovalo, budou na Ivara útočit hned dvě armády. Jak se k tomu postaví? Ukázku z epizody, která se ponese ve znamení "předvečeru bitvy", zhlédněte níže.

 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu