Hra o trůny 8: První reakce na premiérovou epizodu jsou tu

Hra o trůny 8: První reakce na premiérovou epizodu jsou tu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
Několik málo šťastlivců už vidělo první díl 8. řady. Co na něj říkají?

Před několika dny se v New Yorku uskutečnila slavnostní premiéra první z šesti epizod finální řady Hry o trůny. Na červeném koberci před Radio City Music Hall se shromáždily herecké hvězdy napříč všemi předchozími řadami, ať už se jejich postavy poslední série dožily, nebo ne. Ukázali se ústřední tvůrci a showrunneři a sál o šesti tisících místech se doplnil také o novináře. Zatím to vypadá, že skoro všichni přítomní jsou zavázáni embargem nebo se prostě bojí uveřejnit cokoliv, co by mohlo vyzradit byť jen sebemenší spoiler, několik odvážlivců se ale o své pocity přece jen podělilo. Co tedy na začátek konce říkají?

Nejprve tu máme redaktora z Entertainment Weekly, který na svém Twitteru řekl: „Právě jsem viděl premiérovou epizodu osmé Hry o trůny. Fantastická. Tolik znovushledání. Tolik epických částí. Víc, než jen pokládání základů pro zbytek řady. Stane se tu mnoho zásadních věcí, a to velmi uspokojivě.“ Další taktéž nešetří chválou a jeho názor víceméně sdílejí.

V jediné hodině se toho prý odehraje opravdu hodně a žádný fanoušek by neměl od televize odcházet zklamaný. Slovo televize musíme zdůraznit, jeden kritik totiž píše, že sledovat první epizodu například na mobilu by opravdu nedoporučoval, jinak se ochudíte o plný zážitek. Do podrobností se jaké jediná odvážila zajít redaktorka The Telegraphu, následující odstavec tedy čtěte na vlastní nebezpečí:

Zatím nepojmenovaná epizoda se hodně soustředí na shledání. Taková, na která dlouho čekáme, mezi milovanými sourozenci… A také několik méně láskyplných. Opět se setkávají bývalí manžel s manželkou, stejně jako úkladný vrah a jeho nečekaně přeživší oběť… Na rozdíl od jiných začátků dřívějších sérií se tentokrát nedočkáte žádných bitev nebo velkých akčních scén, ale když už dodje na násilí, je temné, brutální a nepříjemné. Všechno se ale vyvažuje o něco lehčím a humornějším laděním s mnoha vtipnými replikami.

Svůj názor si pro sebe nenechala ani drtivá většina přítomných herců, od nich ale nic jiného než slova uznání čekat nemůžeme. Kdo by taky nadával na vlastní seriál necelé dva týdny před premiérou? Emilia Clarke, představitelka Daenerys, nám nicméně slibuje, že budeme u sledování šílet, Kristofer Hivju coby Tormund nazval první epizodu fantastickou a Jason Momoa alias Khal Drogo dokonce mluví o nejlepším díle vůbec. Jestli tedy všechny reakce přehánějí či ne se budeme moci přesvědčit už příští pondělí ráno. Zatím se podívejte alespoň na krátké oficiální video z červeného koberce, kde všechny hvězdy předvádějí své šaty a obleky.

Zdroje: Syfy.com, Harpersbazaar.com, IGN

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

schonecek | 08.04.2019 21:05
Pavel: Mohu se zeptat, proč je tvá zpráva adresována mně? Nebo se jen stal omyl a měla být pro uživatele Nechápu? Protože já Momoův názor v článku nijak neokomentoval :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu