Sandman: Chystá se hraný seriál o vládci snů

Sandman: Chystá se hraný seriál o vládci snů | Fandíme seriálům
DC Comics
Zobrazit další 4 obrázky
Netradiční komiks dostane seriálovou adaptaci s enormním rozpočtem.

Britský spisovatel Neil Gaiman, fantasy autor, mezi jehož oblíbenou tematiku patří mytologie a náboženství, momentálně zažívá v televizi se svými náměty velký úspěch. Není tomu dávno, co na obrazovkách řádili jeho tvrdě eRkoví Američtí bohové, Amazon právě vypustil do světa komediální sérii Dobrá znamení podle Gaimanovy společné knihy s jeho dlouhodobým přítelem Terrym Pratchettem, a v dohledné budoucnosti dostane hranou podobu i jeho veleúspěšný komiks s názvem Sandman. Hutná série od nakladatelství Vertigo, společnosti patřící pod DC Comics, ale s daleko temnějším a dospělejším zaměřením, je dost možná Gaimanovým nejznámějším dílem. Pojednává o božských postavách známých jako Endless (Věční), které každá zosobňují jiný aspekt lidské existence:  Touhu, Zoufalství, Smrt a další. Hlavní postavou komiksu je ale Morpheus, jenž zastává roli Snu. Dokážete si tedy jistě představit, že  Sandman není série, která by se po stránce obsahu i formy držela zpátky.

Teď se Netflix ujal seriálové adaptace a mělo by se jednat o  nejdražší seriál, jaký kdy DC Entertainment vyprodukoval. Gaiman se na něm bude podílet jako producent společně s David S. Goyerem, scenáristou filmů jako Batman začíná nebo Muž z oceli. Hlavní kreativní silou, scenáristou a showrunnerem se ale stal Allan Heinberg, který je zodpovědný například za Wonder Woman nebo seriál Chirurgové. Po ztrátě exklusivních marvelovských seriálů jako Daredevil nebo Jessica Jones a s rostoucí hrozbou Disney+ za dveřmi se Netflix poslední dobou snaží nabrat co nejvíce známých značek s potenciálem na dlouhotrvající seriálové hity. Zanedlouho se dočkáme Zaklínače a pracuje se i na seriálové verzi Letopisů Narnie. Možná se ale zlatý důl skrývá právě v Sandmanovi. Kdy by měl mít seriál premiéru nebo kolik přesně by měl čítat dílů, to zatím nevíme, Netflix ale objednal rovnou celou 1. sérii.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Fimi | 02.07.2019 09:11
Já mluvím obecně o komiksovych seriálech...prý je Lucifer lepší ale co já četl ne o moc...a právě mě děsí že stejná televize bude dělat Sandmana a hrozí provázanost....doufám že Morfeus nebude chodit světem a řešit stupidní případy s debilní policií
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu