Watchmen: Nabitý trailer zpochybňuje maskované mstitele

Watchmen: Nabitý trailer zpochybňuje maskované mstitele | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Comic-Con nám nečekaně naservíroval tříminutový, hutný trailer na seriál HBO, ve kterém tvůrce Lostu a Leftovers navazuje na kultovní komiks Alana Moora.

Watchmen jsou pravděpodobně největší letošní projekt HBO hned po Hře o trůny. Z nějakého důvodu jej stanice nevyslala na Comic-Con, avšak zveřejnila něco, co označuje jako „Comic-Con trailer“. Ten se bez varování objevil online a působí skutečně ambiciózně.

Watchmeni Alana Moora jsou považováni za jedno ze stěžejních komiksových děl. Série využívala možnosti média na maximum, zachycovala nervozitu doby a byla satirou superhrdinského žánru. Komiks byl dlouho považován za nezfilmovatelný a Zack Snyder si na něm vylámal zuby, když je mu vyčítáno, že jeho adaptace z roku 2009 je jen pohyblivou verzí komiksových obrázků, která je povrchní a nedaří se jí zachytit původní opus v plné šíři a její podstatě.

Damon Lindelof se přesto pokusil látku uchopit znova. Veřejně připustil, že si uvědomuje složitost úkolu a počítá s tím, že to nebude mít u fanoušků jednoduché. Zároveň však upozornil na to, že nehodlá točit přímou adaptaci. Sám označuje seriál za „remix“, kdy využije silné motivy z původního díla a aplikuje je na nový příběh, který dějově navazuje za události komiksu.

Děj je zasazený do alternativní současnosti, zatím jsme však o něm věděli jen pramálo. Oficiální synopse říká: „Damon Lindelof přináší pohled do alternativní historie, kde jsou maskovaní mstitelé postavení mimo zákon. Nová dramatická série čerpá z nostalgie přelomového původního komiksu stejného jména a při tom se pokouší přinést něco vlastního“. To nám skutečně mnoho neprozradilo, a tak jsme snad díky novému traileru o chloupek moudřejší.

Vypadá to, že ve světě seriálu nosí masku každý druhý a na maskované lidi se zároveň kouká skrz prsty. Vypadá to, že společnost je napjatá, možná hrozí nějaké větší občanské nepokoje. Ze staré skupiny vidíme zestárlého Ozymandiase (Jeremy Irons) a Mr. Manhattan je podle všeho uctívaný – nebo minimálně všude vidíme jeho ikonografii. V závěru traileru se vrací z Marsu na Zemi, aby se na vlastní oči podíval, co se to vlastně děje.

Hlavní hrdinkou je policistka Angela Abraham (Regina King) a dále hrají Don Johnson, Tim Blake Nelson, Tom Mison nebo Yahya Abdul-Mateen II. Trailer má pochmurnou a melancholickou atmosféru a v některých ohledech dává vzpomenout na Lindelofův poslední seriál Leftovers. Watchmen však v sobě zatím mají daleko méně naděje a zdá se, že se víc než na člověka soustředí na společnost. Uvidíme, jak se nakonec na podzim (datum zatím neznáme) seriál vybarví, ale rozhodně vypadá zatraceně slibně.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu