The Mandalorian: První oficiálně zveřejněný trailer je tady a je sakra hutný

The Mandalorian: První oficiálně zveřejněný trailer je tady a je sakra hutný | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Seznamte se s časem bezpráví v předaleké Galaxii. První trailer z Disneyho akce D23 potvrzuje, že seriály na službě Disney+ skutečně budou na úrovni filmů. AKTUALIZOVÁNO

Lucasfilm na D23 představil nový trailer pro The Mandoloriana, který byl ze všech dosavadních jako vůbec první oficiálně zveřejněný online. Upoutávka se zatím příliš nesoustředí na zápletku, ale i tak je nesmírně informativní. Zaprvé nám představuje náladu seriálu. Ta zatím působí napjatě, nebezpečně. Opravdu jsme na „divokém západě“ předaleké Galaxie, v časech bezpráví, kdy přežívají ti silní. Jsme v omšelých lokacích, které vypadají staře a používaně. Žádné naleštěné paláce trilogie z 90. let se nekonají. Z dosavadních Star Wars počinů seriál obecně nejvíc připomíná asi Rogue One.

Pak je tu vizuální podoba seriálu. Rozhodně to nevypadá, že by se na něčem šetřilo, nebo že bychom se dočkali druhořadých Hvězdných válek. Tvůrci se neustále holedbají, že si seriál v ničem nezadá s filmy a zatím to tak skutečně působí. A za zmínku stojí i to, že seriál vyoadá hodně hmatatelně. Víme, že Mandalorian digitální triky používá, a ne málo, ale není to vidět. Záběry působí dojmem, jako by kamera prolétala krajinou a vydávala se mezi kulisy. Samotná ústřední postava zůstává zahalená pláštěm tajemství, dozvídáme se pouze to, že lov odměn je náročná dřina. Nu a i s tímhle málem dokáže protagonista přilákat pozornost. Nevím jak vy, ale osobně jsem určitě zvědavý, co se mu vlastně v předaleké Galaxii přihodilo.

Následně přikládáme ještě několik zajímavostí, které tvůrci odhalili na pódiu, když seriál divákům na D23 představovali. Jon Favreau a Dave Filoni prozradili, že se děj odehrává v době a v místě, kde panuje chaos, protože neexistuje žádná centrální vláda. Série je zasazená těsně za Návrat Jediů a Favreau tvrdí, že stojí bok po boku se Star Wars filmy. Obecně bude Mandalorian zkoumat svět po pádu Impéria, kdy pistolníci vládli bezvládné Galaxii. Celý příběh se odehrává ve zcela neznámé oblasti, se zcela novými postavami, zároveň by však měl něco nabídnout každému stávajícímu fanouškovi Hvězdných válek. Inspirací pro natáčení byly staré samurajské a westernové filmy a není třeba znát žádné předchozí Star Wars, abyste si seriál užili.

Nakonec se můžete podívat do galerie na plakát a fotky, které byly prezentované na Disneyho akci D23, kde měl trailer premiéru.

„Po Jangovi a Boba Fettovi přichází do světa Star Wars další válečník. Seriál The Mandalorian se odehrává po událostech zničení druhé Hvězdy smrti a před zrozením Prvního řádu. Sledujeme těžkosti a strasti osamělého pistolníka při jeho putování ve vzdálených koutech galaxie, daleko od pravomocí Nové republiky…“

Scénář napsal Jon Favreau, režírují Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Taika Waititi, Bryce Dallas Howard a Dave Filoni. Hudbu složí Ludwig Göransson. Hlavní roli si zahraje Pedro Pascal. K němu se přidají Carl Weathers, Gina Carano, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Werner Herzog, Omid Abtahi a Emily Swallow. Datum premiéry je stanovené na 12. 11. 2019.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Spike | 25.08.2019 00:23
Ehm... "Trilogie z 90. let"... Epizoda I je sice rok 1999, ale II je 2002 a III zase 2005... Takže spíš než 90's tak 00's.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest