ČT příští rok uvede Kateřinu Velikou, Patricka Melrose či krimi Přiznání

ČT příští rok uvede Kateřinu Velikou, Patricka Melrose či krimi Přiznání | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Česká televize opět nakupovala v Cannes, jaké zahraniční novinky uvede?

ČT na podzimním televizním veletrhu v Cannes nakoupila několik zajímavých zahraničních seriálů, které uvede během příštího roku. Nejnovějším seriálovým počinem je minisérie Kateřina Veliká z produkce HBO. Historická minisérie s Helen Mirren v roli ruské imperátorky sbírá od kritiků i diváků velmi pozitivní hodnocení. Dalším oceňovaným titulem, na který ČT zakoupila vysílací práva, je drama Patrick Melrose s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli.

ČT nakupovala v Cannes, jaké zahraniční seriály uvede?
 

Tuzemští diváci se dále mohou těšit na britský kriminální seriál A Confession (Přiznání), který se opět opírá o silné herecké jméno v ústřední roli a to Martina Freemana. K nákupu vysílacích práv se vyjádřil ředitel programu České televize Milan Fridrich následovně: „Podzimní televizní trh v Cannes přinesl řadu kvalitních novinek, od hraných pořadů přes dokumentární snímky až k zábavním formátům. Z nabídky britských vysílatelů jsme si vybrali třeba šestidílné krimi Přiznání natočené podle skutečných událostí, třináctou řadu příběhů oblíbeného torontského vyšetřovatele Murdocha nebo seriál vyznačující se atmosférou šedesátých let a noblesním prostředím Oxfordu, Detektiv Endeavour Morse.

Z Británie putuje do Česka také televizní snímek Brexit a nové řady seriálů Durrellovi a Luther. Dále ČT zakoupila práva na jeden z nejlépe hodnocených seriálů posledních deseti let, italský krimi thriller Gomora. Zahraniční televizní stanice měli zájem i o tuzemské seriály, jako např. První republika, Rédl, Sever nebo nové řady Detektivů od Nejsvětější trojice. „Na devětašedesátém setkání se s největším zájmem zahraničních vysílatelů a distributorů setkaly seriály Sever, První republika, Rédl nebo nové řady Detektivů od Nejsvětější trojice Vodník a Živé terče. Zaujal i dětský seriál Kriminálka 5. C a koprodukční film Zlatý podraz,“ říká obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek a dodává: „Americký kabelový vysílatel potvrdil zájem o kriminální seriály Rapl, Labyrint a Četníci z Luhačovic, francouzská kabelová televize kupuje již šestou řadu Herbáře a o snímky Uzly a pomeranče, Ten, kdo tě miloval a Trojí život mají zájem v Polsku.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Čtenář | 24.10.2019 15:11
To zas budou asi hovadiny, když něco čt vybírá tak to stojí za To. Stačí když na Prímě již od války parkuje asi bez poplatků MASH, no a ta slavná Úlice a jiné viz české serial krimi, to nikdo nežral jak sou superky. No nic zalehnu na Sněhurku a budu čekat až se probere. Olizovat jí nebudu, může mít nějaký vir, třeba chřipajznu... Hezký koukání přeju ...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu