American Gods: Byl Orlando Jones ze seriálu propuštěn z rasových důvodů?

American Gods: Byl Orlando Jones ze seriálu propuštěn z rasových důvodů? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 35 obrázků
Zajímavý fantasy seriál stanice Starz provází aktuálně velká kontroverze. Propuštěný herec a tvůrci poskytli protichůdná vyjádření.

Seriálová adaptace American Gods od Neila Gaimana je zajímavou podívanou, kdy občas vítězí forma nad obsahem, nicméně pořád jde o velmi působivou sérii. Ta se dočká i třetí řady, kdy se novým showrunnerem stane Charles Eglee

American Gods 3: Marilyn Manson si zahraje vikinga z death metalové kapely
 

Zatím není úplně jasné, kdy se dočkáme premiéry, ale rozhodně to nebude v rámci dnů, ovšem i tak se American Gods začali v médiích aktuálně velmi řešit. A důvod? Propuštění herce Orlanda Jonese, který v seriálu ztvárňoval pana Nancyho/Anansiho

Jones to oznámil videem, ve kterém naznačil, že Eglee není nadšený z toho, jak Jones hraje afrického boha:

"Už nebude více pana Nancyho. Nenechte ty sr*če, aby vám nakukali, že zbožňují pana Nancyho. Není tomu tak. Nebudu nikoho jmenovat, ale nový showrunner v případě třetí řady se narodil v Connecticutu a chodil na Yale, takže je velmi chytrý. A myslí si, že vztek pana Nancyho a to co dělá vysílá špatný signál pro tmavou Ameriku. Ano, je to tak, tenhle bílý muž dělá rozhodnutí a jsem si jistý, že má spoustu nejlepších kamarádů tmavé pleti, kteří mu radí to, že že pokud se nezbaví vzteklého boha pana Nancyho, pak v této zemi propukne povstávní po vzoru Denmarka Veseye (aktivista, který v roce 1822 v Jižní Karolině inspiroval povstání otroků, pozn. redakce)..."

Je tedy očividné, že podle herce tu hrají roli i rasové důvody, ale to tvůrci odmítli a předložili jiný důvod pro neúčast Jonese. Tiskový mluvčí produkční společnosti FremantleMedia poznamenal:

"Příběhové linky American Gods se mění a vyvíjejí a odrážejí komplexní mytologii předlohy. Rozhodnutí nepokračovat ve spolupráci s panem Jonesem vychází z toho, že pan Nancy, stejně jako jiné postavy, není součástí části knihy, na kterou se soustředíme v případě třetí řady. Některé nové postavy, jejichž účast už byla oznámena, budou přivedeny do světa Shadow Moona a dál budou prohlubovat odkaz našeho seriálu jako jednoho z nejvíce rozmanitých seriálů na televizních obrazovkách."

Situace není vůbec příjemná a seriálu to určitě nepomůže, nicméně Jones ve svém videu nebyl jen silně ofenzivní, ale poděkoval Neilu Gaimanovi, který na seriálu pracuje jako producent a Bryanu Fullerovi, což je tvůrce seriálu a showrunner první řady.

Jen pro informaci, Gaiman a Eglee už pomalu přemýšlejí o tom, kterým směrem se bude ubírat čtvrtá řada, byť ještě nebyla schválena. Ale pokud bude, tak se dá asi těžko očekávat, že se po tom, co se stalo, v ní uvidíme Jonese.

Zdroj: Twitter, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu